Avon Illuminating face pearls

6.12.12

Pitala sam vas o čemu bi radije čitale i rekle ste da vas zanimaju Avonove iluminirajuće perle za lice :)

U poslednjem paketiću iz Avona dobila sam i ove perle o kojima godinama slušam kako su dobre a nikako da ih probam sve do sad . 

Riječ je o jednom od proizvoda koji je dio Avonove stalne ponude .

U aktuelnom katalogu pored ovih možete pronaći i Dancefloor Diva i  Avon Glow perle .
Dolaze u crnoj kutijici nalik na one za kremu,jako minimalistički i elegantno te praktično jer se kutijica jako dobro zavrne a dobijete i spužvicu koja će dodatno da štiti proizvod od rasipanja i razbijanja unutar kutije .

Cijena je ono što meni lično najviše smeta i uvijek me odbijalo a to je 25,9 KM za 22 g proizvoda .

U aktuelnom katalogu je ta cijena dok ove bronzane koštaju 15,9 KM a Dancefloor Diva 12,9 KM .


Kad sam otvorila kutiju prvo sam mislila da je neko sebi prebacio malo perlica ali sam proguglala i vidjela da su i druge cure dobile isto . K'o da mi nema ni ta 22 g majke mi ali hajde eto ...

Perlice, kuglice se ne truse a unutar pakovanja ćete vidjeti da dolaze u tri boje . 
Najsvjetlija, biserkasta, srednje roza i malo tamnija, toplija roza i shimmeraste su .
A šta i očekivati od iluminirajućih perlica :D ?

Možete ih koristiti kao iluminator / hihghliter da posebno posvijetlite određene dijelove lica .

Ja ih koristim same u nekoj jutarnjoj, dnevnoj varijanti kad ne želim previše da naglasim lice pa mi one sasvim dobro odrade posao sjaja na obrazima . Takođe, koristim ih kad konturiram lice i to tako da ih nanesem iznad tamnijeg, izkonturiranog dijela da bi još dodatno naglasila, npr.jagodice . Isto tako ih koristim sa rumenilom mada ih često znam staviti i preko rumenila . Koristim Catrice Chocholate duo koji skoro pa nema shimmera a ja ga baš volim pa mi perle pomognu . 


Naveče kad izlazim, sa ovom velikom četkom " mahnem " i po vratu, AKO konturiram i vrat a to je rijetko .


lijevo : dnevno svijetlo, slikano u zatvorenom prostoru
desno : zatvoren prostor, umjetno svijetlo

Baš sam ostala paf na to koliko ustvari umjetno svijetlo može da vara, ova desna slika nema veze sa pravom bojom perli . Realna je slika lijevo .
Perle su dobre kao iluminator / highliter ili same, ne truse se, dolaze lijepo zapakovane i dobijete spužvicu koja ih dodatno štiti . Traju poprilično dugo ali ne očekujte da traju 8h, lako se nanose i nisu previše shimmeraste ali mislim da je cijena malo previsoka. Bez obzira što su naizgled nepotrošive, ja ih ne bi platila toliko . E sad,s obzirom da Avon često ima neke akcije pa se one nađu i za 15,9 to je fer cijena .


Nisam ih mogla uhvatiti na licu, nema ko da me slika a pred ogledalom ne dobijem boju zbog već spomenutog umjetnog svijetla .
Preporučujem ih ako se šminkate puno a i ako se ne šminkate previše, pomoći će vam da osvježite izgled lica . Nanosite ih ili koso rezanom četkom kad naglašavate lice ili velikom, pufnastom četkom za rumenilo kad hoćete samo mala sjaja .

Koristite li ove perle ? :)

P.S. još jednom vas podsjećam da odvojite 30ak sekundi vašeg vremena i pomognete mojoj drugarici Maji koja se bori za prvo mjesto da bi dobila vjenčanicu . Potrebno je da lajkate stranicu i njenu fotogorafiju .

You Might Also Like

24 komentari