Flowerbomb - Viktor&Rolf

12.2.14

" Flowerbomb je cvjetna eksplozija, rapsodija cvijeća koja može učiniti da se sve izgleda pozitivno. Nakon nanošenja, očaravajuće note parfema smjesta razbuđuju vaša najdublja osjetila, pružajući vam utisak da živite u  vlastitom tajnom vrtu, miljama daleko od okrutne stvarnosti"

Ovako otprilike počinje priča o Flowerbomb parfemu kad vas pokušavaju nagovoriti na kupovinu.

Neko padne na prvi špric i njuškanje, nekog privuče bočica a opet neko može danima, sedmicama da ga njuška i na kraju ne kupi. Ako išta, kad je svijet kozmetike i parfema u pitanju, biranje parfema je najindividualnija stvar. Ide od "obožavam ga" do "smrdi mi" od žene do žene a potpuno isti parfem.

A šta je posebno kod Flowerbomba? Osim catchy imena i fantastične bočice?

NESVAKIDAŠNJOST!
Jedna riječ, dovoljno upečatljiva da vam sve pojasni a u prilog tome i jedna od kreacija ovog dvojca čija je primarna fokusirnost bila na modi, odnosno odjeći ali sva sreća pa su se odlučili uraditi i parfem...


Kao i njihove kreacije kad je u pitanju odjeća, tako i ovaj parfem možda nije everybody's cup of tea ali kad ga jednom zavolite neće vam više ni u ludilu doći ideja da ga zamijenite sa nekim drugim.

Ja sam mislila da ne znam o kom je parfemu riječ i kontala da li da pišem post samo na osnovu opisa parfema. I upravo to pišem drugarici na chatu da bi ona iskomentarisala sa: "Ne znaš a još nisi došla kod mene u stan da se sa njim nisi oprašila" i BOOM, znam! I ne da znam, obožavam.
Ona ga redovno dobija od tetke iz ovih Evropa a meni je tako savršeno mirisao i bio još savršenije nedostupan. Ono što je postalo olakšavajuća okolnost je da ga vi Sarajke možete ekskluzivno naći u Plaza parfimerijama a mi  Banja Luci ćemo vrlo vjerovatno još pričekati.

Kako miriše "cvjetna bomba" ?
Gornje note su izražene kroz zeleni čaj i raskošni bergamot koji na prvu zna da omami.
Srednje note su apsolutno cvjetne i slatke i moj nos prvo detektuje jasmin i bijelu freziju ali su tu još i cvijet narandže, ruža i orhideja. Kao i uvijek, presudne, bazne note su mošus i pačuli a ako sam išta naučila u poslednjih godinu dana to je da volim svaki parfem koji ili ima mošus u gornjim ili baznim notama.
Skoro da bi se usudila kupiti nešto bez da to i njuškam.
Izuzetno je postojan, satima i na odjeći. Naročito šprickanjem na šal iznova i iznova... OPIJAT!

Kako izgleda "cvjetna bomba"?


Dijamant koji čeka da eksplodira.
Zbilja, leži u ruci za povući okidač i baciti na nekog :D

Iskreno preporučujem punmiris.com jer niko ne zna tako dočarati neki parfem i
 natjerati vas da ga kupite kao kad tamo pročitate iskrene komentare i utiske.

Ne bi da ga poredim sa drugim parfemima jer nisam sigurna kako ćete me shvatiti a neću da navodim na pogrešan put pa lijepo, ako ste u Sarajevu, put pod noge do Plaze da ga šmeknete. Kao što sam rekla, nesvakidašnja eksplozija koja će žene baciti na koljena. A i muškarce :D
Ne sve, ali one koje vole da se ističu slatkoćom parfema i da plate dugotrajnost satima onda Flowerbomb nema šanse da bude pogrešan izbor.
Možete ga naći u verzijama od 30,50 i 100ml kao EDP verzije ili 50 i 100ml za EDT. Sad već standardno za većinu parfema je i da imaju losion za tijelo i gel za tuširanje.

I još nešto, baš kao što mene ovaj parfem podsjeća na divno drugarstvo, dozvolite i vi sebi da stvorite neke uspomene noseći upravo Flowerbomb. Nema fotografije ni priče koja tako brzo vraća u prošlost kao poznati miris u nosu - PAF i sve je opet tu.


Ono što još hoću da spomenem ali ne mogu da iskomentarišem je i muški, samo ne cvjetna bomba već Spicebomb by Viktor&Rolf. 

"Dok je Flowerbomb cvjetna eksplozija, Spicebomb je plamen začina snažnih mirisnih kontrasta. Razbuđujući i radijantni, začini igraju glavnu ulogu; svojim živahnim i britkim akcentima, bilo da su vatreni ili ledeni - pokreću i privlače pozornost na ostale, odmjerenije i pitomije aspekte."



Kažu u "Plazi" da će svaku stotu ženu obradovati sa dječakom sa sličice a kud ćep bolje sad pred Valentinovo.
Ne mogu pisati bilo kakve utiske na osnovu datih nota jer iako volim muškarce koji dobro mirišu, ne istražujem pretjerano mnogo muške parfeme niti ih vala nešto prečesto poklanjam. 


Jeste li možda probale Flowerbomb? Ako jeste, čekam utiske... sad će i Valentinovo, šta znate hoće li vas baš ovaj dječak doći obradovati. A donijeće i parfem :D







You Might Also Like

9 komentari