Essence liquid & crystal eyeliner #04, sparkling purple

17.11.14

Kada se Essence prije nekoliko godina pojavio na tržištu Bosne i Hercegovine, ja sam ga nešto krajičkom oka gledala i nisam bila baš zagrijana da probam jer sam ih, najviše zbog cijene, svrstavala u isti koš kao i Miss Sporty. Međutim, ljubav se rodila sa prvim isprobanim lakom za nokte a nakon toga sam isprobala veći dio asortimana. Nešto volim, nešto ne ali dosta toga me pozitivno iznenadilo budući da cijena i kvalitet često nisu srazmjerni, odnosno platite malo a dobijete baš puno. 

Prije nekoliko mjeseci sam isprobala Collistar liquid eyeliner i to je nešto najbolje što su moji kapci doživjeli, međutim, visoka cijena od oko 60KM a brzina kojom trošim takav proizvod jednostavno ne ide... Nakon toga na red je došao neki Eveline koji je oblikom kista trebao da predstavlja dupe ali ništa od toga... 7 dana korištenja i Eveline završi u kanti za smeće jer sam se brinula da će kapke da mi pojede... 


Prije nekoliko dana sam u ušla u CM po četku za feniranje a završila sa kesom stvari... logično.
Između ostalog, kupila sam Essence liquid eyeliner i Crystal eyeliner u nijansi Sparkling purple i o njima moram da vam pišem jer ono što dobijete za stvarno male pare je odličan proizvod.


Liquid eyeliner možete naći u crnoj i smeđoj boji a čini mi se da sam vidjela da postoji i vodootporna varijanta. Cijena mu je 4,85KM a dobijete 4ml proizvoda.


Ja nisam ljubitelj onih flomaster eyelinera jer se ne snalazim baš najbolje sa njima pa mi ova varijanta više odgovara. Čvrsta plastika i klik zatvaranje garantuju da neće da se bespotrebno isuši i kad ga zatvorite nema brige.  Sam vrh četkice i nije baš najtanji mogući a to onda znači da ruka mora biti posebno mirna da bi linija bila precizna. Aplikator je spužvast, tekstura kremasta i kad ga nanosite, zbilja nekako "klizi". Pigmentovan je i suši se polumat. Ne pecka, ne zateže, ne puca a potrajaće i do 5h na kapcima bez da se makne. Suze i znoj ne podnosi. :)

Sam aplikator i čep su mogli biti mrvu duži jer pomalo je teško rukovati sa njim, ali, praksom do savršenstva. Suma sumarum, ovo je zbilja jedan solidan proizvod koji košta manje od 5KM, dostupan je u svakom CMu, odlične pigmentacije i divno kremast a nećete imati problema bilo da ga skidate dvofaznim, micelarnom ili mlijekom, ide bez ikakvih problema. 


Essence Crystal eyeliner, Sparkling purple nijansa,  malo glitterasto čudo koje je plaćeno manje od 3KM a iskopala sam ga u korpici sa sniženim proizvodima. Slabije pigmentovan, trebaće vam nekoliko poteza da se istakne boja i sjaj, ne trusi se na kapcima nakon sušenja a lako se skida (iako tu i tamo se nađe neka zalutala šljokica na licu kasnije). Meni se super pokazao u kombinaciji sa već spomenutim crnim i zajedno izgledaju fenomenalno. Takođe dolazi u količini od 4ml a pakovanje je ipak malo slabije i čep nije na klik. Nisam sigurna da li je u redovnoj ponudi i koja mu je cijena ali u svakom CMu ga možete naći u onim korpicama i to u nekoliko nijansi. Za 3KM i više nego odličan.


A i swatch da dokažem napisano... 

Dva ajlajnera za manje od 8KM svakako ne bi trebale propustiti. 
Jeste li već probale ove proizvode ili tek planirate? :)


You Might Also Like

10 komentari

  1. Si probala Eveline 2000 ili onaj celebrity? Meni je taj celebrity jedan od boljih, bez iritacije, dugo taje i daje finu crnu boju dok mi 2000 nije napravio nista osim pa nista :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 2000 sam probala... I baš ništa, osim što me peče kao lud, ništa ne radi :D

      Izbriši
  2. Taj Liquid i ja se nismo slagali, Nekako je četkica bila neprecizna uz moju nesposobnost...nije izgledalo dobro, ali bio je super pigmentiran i trajan.
    da je samo malo bolji aplikator bio bi odličan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, naglasila sam da mu je četkica pomalo neprecizna i da baš zahtjeva vježbu ali je divno kremast i pigmentiran i traje... Ne mogu više tražiti od nečeg što košta manje od 5KM :D

      Izbriši
  3. Koristim ovaj Essence tuš i meni je fantastičan. Ne planiram ga mijenjati. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da bar mogu za nešto reći da ostaje i da neću mijenjati :D alii, ne da đavo mira, uvijek tražim bolje ali ajde, za sad ću se baviti sa ovim, cijena i kvalitet nisu ni blzu, plaćala sam više za gore :D

      Izbriši