Schwarzkopf Bonacure, Oil miracle hair therapy

13.11.14

Schwarzkopf i ja imamo neki love-hate odnos ali ipak je to više ljubav i dosta toga mi odgovara. 
Jeftinije linije kao što su Gliss hair se i nisu pokazale kao nešto pretjerano dobre a Bog zna da sam proteklih godina isprobala skoro sve... I onda sam nekih godina dana imala zatišje sa proizvodima za kosu, trudila sam se da koristim najosnovnije i to šampon, s vremena na vrijeme regenerator (da, regenerator sam koristila svako treće pranje) i Avon zeleni serum. To je to.

Međutim, prije mjesec dana sam opet došla pod ruke lošeg frizera koji me lijepo sredio pa sam tražila nekog da to popravi pa je na kraju sve to popravljao treći. Yap, u mjesec dana tri različita frizera i sad imam "frtalj" kose na glavi, istanjene i išišane pri vrhovima da bi se uklapala a to pogoduje lakšem pucanju itd, itd, itd... Frizeri i ja nikako na zelenu granu. To je sad već neka druga priča koju ću prije ili kasnije prenijeti i na blog. Od tog nesretnog šišanja sam u potrazi sa svim i svačim i mahnito kupujem sve što mi dođe pod ruke. 

Jedan od mnogobrjnih proizvoda je i ovo ulje, odnosno finishing treatment na bazi arganovog ulja. 

Schwarzkopf Bonacure je profesionalna linija proizvoda dostupna u frizerskim salonima ali i DMovima i CMovima i za nijansu je skuplja od ostalih proizvoda koje Schwarzkopf nudi.
 Postoje različite linije, od one za njegu kovrdžave kose, oštećene, farbanje, ulja i slično. Ovo ulje je bilo sniženo u CMu sa nekih 30 na 15ak KM pa sam odlučila da probam. 
Kontam, argan, Schwarzkopf Bonacure, ne može biti loše? 

NE MOŽE BITI LOŠE? 
OK.



Ulje dolazi u čvrstoj kartonskoj kutiji ali ono što kutija krije nije nešto što bi ja platila 30KM... Bočica je napravljena od tvrde ali nekvalitetne plastike koja na fotografiji još i izgleda dobro... 
Priznajem da su nas kozmetičke kompanije razmazile sa pumpicama ali ovo je definitivno proizvod koji bi trebao biti na pumpicu jer je u pitanju jako gusto ulje i potpuno je nepraktično da bude ovako pakovano...


Neprakatično je za doziranje zbog te čudne plastike pa ako pokušate da "istisnete" ulje završićete sa prevelikom količinom a kapanje na dlan ne dolazi u obzir... Znači, pumpica. Da ne kažem kako je nezgodno kad stavite malo pa shvatite da treba još a ruke masne, bočica klizi, bježi iz ruku, završi na podu i slično... Pakovanje od 100ml je poprilično veliko kad je u pitanju ovakav prozvod a i sama tekstura garantuje da će dugo da potraje jer ga ne treba previše... 

Međutim, pumpica bi bila baš sretnije riješenje. Ulje je zlatno žute boje što se može vidjeti i u samoj bočici, jako jako guuustooo i masno i dugo se zadržava na rukama. Miris ističem kao najpozitivniju karakteristiku jer je božanstven i totalno neopisiv.
 Puderast i jak i dugo se zadržava. I to je u principu sve što imam pozitivno za reći...



Preporučuje se korištenje na frotiranu kosu i trebalo bi da bude završni proizvod za sjaj i obnavljanje.
Ovo je namijenjeno normalnoj do "debeloj" (thick??) kosi.

Pokušala sam na frotiranu kosu koju kasnije feniram. Pokušala sam na frotiranu kosu koju ne feniram već samo peglam. Pokušala sam na već feniranu i već peglanu kosu... Nope, ne slažemo se nikako. 

Jako lijepo miriše i daje sjaj kosi, to moram priznati i kosa se manje lomi, odnosno, nekako pozitivno djeluje na sređenu kosu pa frizura duže zadržava svoj oblik. Od svih načina na koje sam pokušavala, dobijem isto... Tešku kosu. Ne izgleda masno i nije masna ali je otežana, jakooo a vrhovi niti bilo koji drugi dio nije zaglađen. Sjaji se i miriše ali na dodir je sve isto. Na suhu kosu, kao završni korak u stiliziranju djeluje i izgleda dobro prvih 15ak minuta, Sve se fino posloži, sjaji i onda nakon 15ak minuta kao da ga nikad nije ni bilo. Vrhovi suhi, strše na sve strane, kosa miriše a imam osjećaj kao da je nisam prala iako je svježe sređena. Prvi put, drugi, treći... Išla sam nekom čudnom logikom "da se navikne na novi proizvod" međutim ništa... To ne pije vode. Ni na skroz mokru ni frotiranu ni prosušenu nema razlike. Na suhu i isfeniranu da ali pod uslovom da ćete ga nositi u torbi i obnavljati svako malo. Razlika je vidljiva jedino tako. 

Neću ga baciti ni tako lako odustati, planiram i dalje da nastavim sa korištenjem, možda ima neke dugoročnije efekte, možda popravi kvalitet kose iako samu sebe tješim da ne bude baš da sam bacila 15KM jer ako ne radi ono osnovno što obećava a to je da bude završni tretman i sjaj, ne znam šta bi onda moglo ali dobro, ako ništa barem fino miriše. Ovo nije proizvod koji ću opet kupiti... Proslijediću malu količinu drugaricama sa drugim tipom kose pa da vidimo kako se ponaša i onda apdejtovati post... Iskreno se nadam da postoji neko ko će se sa istim usrećiti, sa mnom to nije slučaj.



Suma sumarum, ovaj proizvod nema pozitivu ocjenu od mene pa sve da košta i 5 a ne 30KM.
Trenutno koristim neke druge BC proizvode kojma sam izuzetno zadovoljna a o kojima ću pisati u nekim od narednih postova. i žao mi je što je ovo prvi BC proizvod koji me baš razočarao.

Jeste li imale iskustvo sa ovim uljem i kako se vama pokazalo?


You Might Also Like

12 komentari

  1. Baš šteta da ti ne odgovara.Planirala sam ga i ja kupiti,ali ću ga preskočiti.
    Trenutno koristim "Bojanin šampon" jer je i mene frizerka fino "fraknula" pa sam u potrazi za dobrom maskom i uljem za kosu. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj šampon je zbilja nešto najbolje što možeš priuštiti svojoj kosi. Planiram da recenziram neke proizvode za kosu u narednih par dana pa se nadam da će i tebi neki od tih biti zanimljiv da kupiš i probaš :)

      Izbriši
  2. Steta, najgore je kada proizvod tako razocara.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. I'm glad to hear that as this is one of the worst products I've ever used. :(

      Izbriši
  4. Ja sam imala ovaj i Avonov Argan,i cinilo mi se da mi je Avon mnogo bolji,ali sam rekla ne,ne to nije moguce,grijesis,to je do tebe,jer ipak ovaj kosta 30 km....ali ipak nije bilo do mene,i meni nista nije cinio,a ja imam kovrdjavu jako suhu kosu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, kao košta to, ne može da bude loše, haha :D Ženeee :D

      Izbriši
  5. Sto se tice pakovanja upravu si , malo je neprikladno ali sto se tice samog ulja meni je super a imam jaku suhu kosu koju cesto tretiram peglom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde drago mi je da barem nekom odgovara i da nisu bačene pare. :D

      Izbriši
  6. I meni je ovo ulje cisto razocarenje
    A polagala sam velike nade u njega,sto zbog cijene sto zbog sastava (mislim na argan,kojeg vjerujem ima tek u tragovima)
    i na kraju nista,amaa bas nista,nikakve razlike na kosi,kao da ga nisam ni stavila

    OdgovoriIzbriši