AVON Care Intensive relief linija / balzam, losion za tijelo i krema za ruke

28.12.14

Stigla zima, jei.
Evo hladnoće, suhih obraza, crvenog nosa, ispucale kože ruku.

Super.

Al' ima zima svoje čari, npr.čaj sa rumom?!


Avon je predstavio novu liniju proizvoda za ove hladnjikave dane i nešto što će vam pomoći u njezi suhe i jako suhe kože lica, ruku ali i tijela. Riječ je o Avon Care Intensive relief liniji u kojoj možete naći balzam za usne, balzam za tijelo, mlijeko za tijelo, kremu za lice i kremu za ruke.

Svi navedeni proizvodi će biti dostupni u novom katalogu od 29.12 a ja sam imala tu čast da ih isprobam nešto ranije i otipkam ovu recenziju.

U ovom postu ću o mlijeku, balzamu za tijelo i kremi za ruke kao tri proizvoda koji su se prvi istakli.


MLIJEKO ZA TIJELO
Dolazi u klasičnom pakovanju a 400ml ćete platiti nevjerovatnih 5,5KM.
Samo mlijeko nije gusto kao što sam očekivala od proizvoda koji je namijenjen za suhu i jako suhu kožu... Sve do sada što sam koristila obično je bilo gusto i masno i jako teško za nanositi pa sam to izbjegavala iako mi je koža cijelog tijela jako suha i sklona različitim iritacijama nakon nošenja štrampli i depilacije/brijanja. Ovo mlijeko je srednje gusto i mazivo, jako lako se nanosi, međutim, treba mu malo duže da se upije. Nema nikakav miris što je dodatni plus ako imate osjetljivu kožu... Iako je lijepo kad mirišeš na vaniliju ili slično, često mi takvi proizvodi znaju samo napraviti gore naročito ako sam se negdje zakinula tokom brijanja pa onda po stanu letam jer pecka. 
Sa ovim mlijekom to nije slučaj aliiii, definitivno nije nešto što se može koristiti tik prije oblačenja jer se ne upije i sve što naknadno obučete će pokupiti tako da ga preporučujem u slučajevima kad imate barem pola sata da se smjesti na kožu kako treba... Da, nema svako pola sata ali mekoća kože nakon toga je neopisiva i na tek depilirane/obrijane noge baš godi.

Ne mogu reći da mekoća traje 5 dana jer se tuširam svaki dan i između dva tuširanja i mazikanja mekoća je jednaka kao kad se tek nanese a meni to odgovara. Koža je na dodir nekako svilenkasta.
Ne iritra u bilo kom pogledu, i pun je pogodak kupiti mlijeko za tijelo u ovoj količini za 5KM!

BALZAM ZA TIJELO
200ml - 4,5KM
Ja ne znam šta je sa ovim ludim cijenama za ovako dobre proizvode...
Balzam je nešto gušće teksture ALI opet nije težak i nije ružno masnjikav da ostavlja tragove ili da mu treba 5 dana da se upije, naprotiv. Iako generalno suha koža, koljena i laktovi su mi najgori i ovo je spas. Priznaću, mazala sam i stopala pa sve fino zamotala u pamučne čarape i k'o preporođena.
Malo bi moglo biti teško za noge prije oblačenja, ipak mu treba više da se upije a nije ugodno obući npr.štrample na masne noge, em sav proizvod ode em i štrample to upiju tako da preporučujem korištenje u debljem sloju na jako suha područja i to prije spavanja. Za suhe i ispucale pete ovo što sam vam spomenula jer baš djeluje. Ovo je ujedno proizvod koji me najviše oduševio od cijele linije.

Pisala sam vam i o Coca butteru koji je moja velikaaaa ljubav ali on je za brzinsko mazanje i da fino mirišete. Iako i nakon ovog putera koža bude svilenkasta i mirišete na čokoladu, miris se zadrži ali taj osjećaj mekoće nestane brzo... Ovaj balzam je ipak bolja ideja za zimu i za suhu, iritiranu pa čak i ispucalu kožu jer čuda čini. 


KREMA ZA RUKE
2,9KM za 100ml

Ne volim da mažem ruke i usne ni kad je najgora zima... Znala sam se dovesti do toga da su mi usne izranjavane, suhe do te mjere da mi krv krene ali mrzim balzame. Isto je i sa kremama za ruke.
Uvijek su mi nekako masne, ne upijaju se baš brzo a ako sam nervozna pa mi se dlanovi znoje i eto ti belaja. Trenutno mi je koža ruku u dobrom stanju, valjda jer još nije zima zagrizla kako treba ali nosim ovu kremu u torbi gdje god da krenem. Iskrena da budem, ne mažem je prečesto i obično namažem samo područje oko noktiju, jako rijetko komplet šake.
 Fino njeguje, upija se najbrže od svih proizvoda iz ove linije, nema miris i stvarno ruke jesu svilenkaste i mekane nakon toga ali ne možeš ti seljaku objasniti da se to treba raditi već seljak radije trpi suhu kožu pa nek' i boli. Kremica je zbilja OK naročito za nekog ko to koristi često a i pun je pogodak sad za zimu koja ne radi ništa dobro za kožu tako da, preporučujem.


Krema za lice i balzam za usne nisu dio ove recenzije jer se kremu ne usudim staviti na svoje mješovito lice pa ću je proslijediti nekom sa takvom kožom a onda vama proslijediti utiske.
O balzamu ću pisati naknadno, pratite FB stranicu.

Obavezno probajte mlijeko za tijelo i ovaj balzam ako imate jako suhu i suhu kožu, garantujem da se niko neće pokajati, prvo jer su proizvodi fantastični a drugo jer su jako povoljni i ovo je sve samo ne omjer cijene i kvaliteta jer dobijete puno više nego što platite.


You Might Also Like

6 komentari

  1. Privuklo me je sto mleko za telo ne iritira noge nakon brijanja, sa tim bas imam problem, tek mi je stigla jedna Care krema, ali kad je potrosim verovatno cu probati ovo .. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, nimalo, probaj ovo obavezno, vidjećeš i sama kako je dobro.

      Izbriši
  2. Sve se čini super, mlijeko za tijelo posebno jer mu je cijena stvarno luda za 400ml :) Kako ne voliš mazati ruke kremom, kupi sebi neku brzo upijajuću :P :P :P :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja kreme mažem onako iz dosade,nije da mi treba neka posebna njega,tako da mi svaka krema valja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za ruke? Ja baš nikako.... Evo danima su suhe i namazaću kad krenem derati štrample :P

      Izbriši