MaxFactor Skin Luminizer puder

7.1.15

Nisam sigurna kad se ovaj puder pojavio na tržištu ali nešto blogerke kao da nisu obratile pažnju na njega... Barem ja nisam pročitala nešto puno recenzija a stvarno sam mislila da će da zavlada sveopća potražnja i pisanje o istom, kao onomad o onom 3u1.

Nego, ja sam svoj primjerak kupila još nekad početkom novembra i od tad se natežem sa pisanjem recenzije. Iskreno, trenutno mi se više piše o nekim drugim, svakodnevnim stvarima nego recenzijama ali nisam sigurna kako da postavim granicu. Brine me da ću otići predaleko i pisati o stvarima kad god se naljutim i bude mi trebao izduvni ventil a to ne bi bilo dobro...

We' ll see, da se ja ipak vratim puderu.


Puder dolazi u plastičnoj bočici, zaštićen nekom vrstom folije tako da, nema pipkanja ni isprobavanja osim na testerima i thumbs up for that. Pored pudera postoji i korektor koji nisam ali uskoro planiram isprobati a pakovanje je isto samo je količina manja.

Kod nas ga možete naći u 5 nijansi, ja imam #60 Sand, što bi bila neka srednje svijetla. Klasičnih 30ml za cijenu od 24,95KM u CMu i DMu. MaxFactor često radi sniženja tako da sam ja svoj platila nešto manje kad je bila akcija -20% na sve proizvode.

Nisam puno očekivala od ovog pudera, najviše zbog LUMINIZER dijela ali sam se prevarila.
Mislila sam da će ovo biti još jedan u nizu pogrešnih koji će previše da se sjaji i da pravi cirkusanta od mene ili izbija ispod premasne T- zone i tome slično, međutim... Kao što vidite, bočica je od prozirne plastike tako da možete vidjeti prošaranost pudera i ovog bijelog dijela koji je ustvari ono što bi trebalo da daje iluminizirajući efekat.

Pumpica je takođe od plastike i meni je najčešće jedan stisak dovoljan za cijelo lice.

Tekstura pudera je izrazito kremasta i bez napadnog mirisa, divnooo se nanosi prstima, spužvicom ili ravno sječenim kistovima a prekrivanje mu je srednje jako. Prekriće crvenila, sitne bubuljice ili manje ožiljke, za sve ostalo će vam trebati korektor. Na licu je skoro pa neprimjetan, nema posebno jak iluminizirajući efekat, nema nekog sjaja kojeg se bojimo sve mi sa mješovitom ili masnom kožom. Ipak, djevojke sa masnom kožom bi ga trebale preskočiti, ne vjerujem da će tu doći do slaganja jer mu je tekstura prekremasta da bi se zadržala duže od sat vremena na takvom tipu kože.

Ne moram ni spominjati da nema mat već dewy efekat koji nije prenaglašen i koža djeluje sasvim prirodno, nema pretjeranog sjaja ni glowy efekta. Na mojoj mješovitoj koži stoji 3h i onda bježi sa nosa osim u slučajevima kad ga dodatno matiram i produžim vijek trajanja za još sat vremena i meni je to skroz OK. Ne oksidira ali nije mu strano da se skida sa lica ako ga zakačite rukavom, kragnom ili sličnim.. ostaviće tragove. Nije mi izazvao nikakve probleme na licu a družimo se već dovoljno dugo tako da to mogu 100% da potvrdim. 

Inače, testirala sam ga sa nekoliko pudera za matiranje a najlošiji rezultat je sa Creme puff puderom.
Kratko ću da skrenem sa teme ali, ja zbilja ne znam šta se desilo sa Creme puffom.
To mi je bio najdraži puder za matiranje  i dodatno prekrivanje ali od kako mu je promijenjeno pakovanje, očigledno se nešto desilo i sa formulacijom pudera jer oksidira k'o bijesan i to doslovno kroz pola sata se pretvarate u mrkvu, bez obzira koja nijansa. Ja sam uvijek koristila 05 translucent međutim, strašno je šta se dešava kad ga nanesem i potpuno je nebitno koji tekući nosim. 
Jednostavno, nije mi nosiv u dnevnim varijantama a da ga ne bi bacala, koristim ga naveče kad izlazim jer volim njegovu moć prekrivanja, matiranje i trajnost.

Back to Luminizer... Swatchala sam nijansu 60 za koju sam već rekla da je srednje svijetla.




Sve tri fotografije su na dnevnom svijetlu.
Nijansa #60 je neutralnog ka toplijem podtonu i koliko sam uspjela da vidim, i sve ostale su takve, nisu baš najbolje riješenje za hladne podtonove. 
Na ruci se ne čini tako ali na licu mi nijansa savršeno odgovara.


Generalno, volim MaxFactor pudere i još nisam isprobala neki da me razočarao osim pomenutog Creme puff sa kojim jednostavno ne znam šta se desilo. Ovo je jako dobar puder sa dewy finishem i srednjim prekrivanjem. Vjerujem da će najbolje odgovarati djevojkama sa normalnom i suhom kožom iako uz malo matiranja i mi sa mješovitom možemo da se usrećimo. 
Toplo preporučujem da ga, ako već niste, isprobate.


You Might Also Like

18 komentari

  1. Kad spominješ cream puff, primjetila sam da su neki proizvodi drukčiji tj lošiji kvalitetom nakon što se promijeni pakiranje. Nz zašto je to tako, ali dogodilo mi se par puta. Baš sam htjel uzeti cream puff, ali sam uzela bourjois umjesto njega. Kad kažeš da tako oksidira, neću ga ni uzimati.

    A što se tiče luminizera, baš sam ija primjetila da se nije puno pisalo o njemu. Planiram ga uzeti, sviđa mi se kako zvuči :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa mogu ti reći da sam i ja to primjetila ali nikako mi nije jasno. Ja Creme puff baš volim, nijedan drugi puder mi nema to neko dodatno prekrivanje plus izvanredno miriše ali ova sad oksidacija je nemoguća, ponarandžastim. :(

      Proban Skin Luminizire, nećeš se pokajati, stvarno je dobar. :)

      Izbriši
  2. Ja koristim Rimmelov Lasting Finish u tubici ali njega su povukli iz prodaje a bas sam našla idealan puder, novo izdanje nema moju nijansu pa trazim puder koji bi mi odgovarao, ovaj se ne čini loš uopšte jer mi je većim djelom godine koža normalna pa ću pogledati ako ništa bar tester. Možeš li mi preporučiti još neki koji je za normalnu do mješovitu kožu samo da ne matira i da nije pjenaste teksture :) Hvala pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj je baš dobar... Ostaviću ti linkove nekih pudera koje sam probala i recenzirala a koji bi ti možda mogli odgovarati.
      - http://majolinacity.blogspot.com/2013/07/avon-luxe-kolekcija-puder.html
      - http://majolinacity.blogspot.com/2014/04/avon-extra-lasting-calming-effects.html (Calming effects)
      i legendarni Bourjois HM serum

      Izbriši
  3. Isto sam ga skoro kupila po preporuci jednog sminkera i bas sam zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odgovori
    1. It' s quite good; solid power of covering blemishes and redness, great creamy texture, dewy finish, good package and OK price. :)

      Izbriši
  5. Zaista se slabo spominje bilo gde, blogerke generalno ne vole MF :) I ja sam u toj grupi, ali povremeno se setim da imaju oni i finih proizvoda i da možda treba da dam šansu i nekom njihovom novom puderu, ali nikako da to i uradim...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, primjetila sam a npr.ja obozavam njihove pudere koji su tako ozloglaseni... Ovo je samo jedan u nizu koji volim, toplo ti preporucujem da probas doci do nekog testera, neces se pokajati. :)

      Izbriši
  6. Probala sam tester ovog pudera, i baš sam se pozitivno iznenadila. Nekako sam do sada izbegavala MF pudere, jer mi lice nije pozitivno reagovalo na njih, medjutim ovaj je očigledno izuzetak. Vrlo prirodno izgleda na licu, i ukoliko budem imala priliku kupiću ga. :) Baš sam se pitala da nije to sve do toga što je tester u pitanju, ali mi je tvoja recenzija potvrdila da nije. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, kao što rekoh u komentaru iznad, ozloglašeni su ali ja zbilja nikad nisam imala probleme sa bilo kojim od MF pudera, naprotiv. Zadovoljna sam jer volim jače pudere a njihovi su većinom takvi, čak i ovaj koji ima srednje jako prekrivanje a ipak je prirodan. Ako ne planiraš davati lovu na ovaj onda ga možda uhvatiš kad bude snižen, toplo preporučujem, vrijedi svake marke. :)

      Izbriši
  7. ja imam problem :D paa da te pitam za savjet ... koristila sam rimmelov, lasting finish puder godinama i bio mi je zakletva, medjutim.... kao i sve, povucen je iz prodaje.... i sada imam problem da pronadjem odgovarajuci puder, kako za moju jako suhu kozu, tako i za moj ten... nikako ne mogu da odredim nijansu... koji god probam ima onaj narandzasti podton (... ili ta vec, totalna neznalica kada je u pitanju sminka) ... moje pitanje: da li bi mi ti preporucila neki puder koji ima kremastu i malo tezu teksturu? da li bi mozda ovaj odgovarao? :D

    hvala! :)

    http://streetlifewithstyle.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odi u CM/DM i isprobaj nijanse ovog pudera jer on definitivno ne oksidira i nećeš biti narandžasta... Ali odi bez ikakvog pudera na licu i nemoj isprobavati na ruci već uzmi malo i nanesi na lice-vrat i onda izađi na dnevno svijetlo da provjeriš koja ti nijansa odgovara. Pored ovog, još jedan koji baš volim je http://majolinacity.blogspot.com/2014/04/artdeco-rich-treatment-puder.html

      Oba su kremasta i imaju dobro prekrivanje, ne prave nikakve belaje na licu, fino traju i imaju relativno OK raspon nijansi za svijetlije djevojke. :)

      Izbriši
  8. Stvarno rijetko koristim puder, i ovaj sto imam- nikad da ga potrosim :)
    Ovaj konkretno nisam nikada probala, a i vidjela sam da je malo skuplji pa mi nije odmah privukao pažnju, pogotovo što sve cesce koristim iskljucivo BB kremu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svaka čast ako možeš bez pudera... I meni se lice sad baš popravilo da mi skoro i ne treba ali ne mogu da zamislim da stavim bilo šta od šminke kad izlazim a da nisam prethodno stavila puder... Navika je čudna stvar. :D

      BB kreme su mi jedno vrijeme bile zanimljive ali one sa Azijskog tržišta a na njih moram dugo čekati da dođu a na našem tržištu ništa dovoljno zanimjivo.

      Izbriši
  9. Izbjeljivanje zuba, jeftino i efikasno http://izbjeljivanjezuba.com/

    OdgovoriIzbriši