CATRICE SUN GLOW, Matt & shimmering bronzer ( medium skin )

30.3.15

Imam kilometar naslova.


Opet sam u fazonu da radim, spavam, trčim, čitam i nikako pametnije da se organizujem.
Iako sam fotke za ovaj post uradila još u prošlu nedjelju nekako je tek sad došao na red a danas sam mislila da ću biti u stanju fotkati i neke maskare ali sam došla slomljena i samo se dalje prihvatila posla. Iz kancelarije za laptop u kući, ta- da, 21.vijek!

Generalno, Catrice je OK brend i o tome vam neću tupiti jer već sve znate... 
Omjer cijene i kvaliteta je tu negdje, od cijelog asortimana nešto najviše mrzim lakove jer mi četkica na odgovara. Ima dosta proizvoda koje kupujem već dosta dugo i ponavljam po nekoliko puta kupovinu pa je vrijeme da se o tome krene i pisati.

Evo, za početak neka to budu ova dva super dobra bronzerčića.




CATRICE SUN GLOW, MATT BRONZING POWDER (medium skin)




Jednom sam dotakla dno, drugi u najavi da se brzo potroši. 
Ovo mi je najbolji mat bronzer koji sam do sada probala a naročito za  ovaj period najave proljeća kad sam između "mrtvo blijedilo" i "wannabe sunnkissed". 
Čvrsto plastično pakovanje, ništa fensi ni glamurozno ali radi svoj posao jer je jako čvrsto, čak možete imate problem sa otvaranjem ako imate duge noktiće. Količina je 9.5grama i sve da i ne koristite ama baš nijedan drugi bronzer, može pofino da potraje. Cijena u CMu je cca.8KM, ako ćete iskreno, zaboravila sam. Potpuno je mat, nijansa je #medium skin i može fino da se iskoristi za blago konturiranje i naglašavanje crta lica. Ne trusi s pretjerano, pigmentacija mu je solidna, na licu se drži 4- 5h i nema mirisa. Nisam primjetila da mi izaziva ikakve probleme, jako se fino kupi sintetičkim kistom i zbog srednje jake pigmentacije, blendanje je piece of cake.Pametnom dosta. :)


CATRICE SUN GLOW, SHIMMERING BRONZING POWDER (medium skin)



Prvi, ali sigurno ne i zadnji put na mojoj polici. Kao mat verzija, i SHIMMERING dolazi u čvrstom plastičnom pakovanju, ima pola grama manje a cijenom je tu negdje. Ograđujem se pa kažem cca.8KM, marka gore/dole. Ima predivnu teksturu koja će, vjerujem, daljim korištenjem i trošenjem skroz da se izgubi. Bronzer i u samom imenu kaže da je shimmering, "dvobojni", svijetliji bronzer sa dvije strane i središnji dio koji može da se računa i kao highlighter. Srednje pigmentovan, trusi se ali ne pretjerano puno i nešto kraće traje na licu nego mat, otprilike 3- 4h. Naravno, za konturiranje nije ali za naglašavanje lica i dodatni sjaj, jeste. Na licu je nenapadno primjetan, shimmer nema potrebu da pada svuda već gdje staviš tu ostaje. Dobro odabrana četkica može da pokupi ovaj središnji dio pa da se koristi za highlightovanje a može i u kombinaciji kao što ja radim, efekat je skroz kul; zdrava wannabe sunkissed bojica sa blagim, zdravim, sjajem.

Oba bronzera su dostupna u CM marketima po približnoj cijeni. Ne oksidiraju, mat se malo manje trusi od shimmering, nemaju miris, trajnost im je OK a na licu izgledaju prirodno. Pakovanje iznenađujuće čvrsto i praktično, gramaža na zavidnom nivou i sve u svemu, odličan omjer cijene i kvaliteta. Nadam se, ako već do sada niste da ćete isprobati makar jedan.

 s lijeva na desno MAT pa SHIMMERING


Jeste li možda probale neki od ovih bronzera?
Ako jeste, kako vam se sviđaju a ako ne, šta čekate? :D

You Might Also Like

2 komentari

  1. Sad si me zainteresirala za Catrice mat bronzer :P


    candymakeupgirl.blogspot.com posjeti i moj blog, ako želiš :)

    OdgovoriIzbriši