Avon Nutra effects, Hydrating linija

14.4.15

Ma da, ne može drugačije već kilometarski naziv posta.

U narednom periodu ćete vrlovjerovatno čitati dosta o novim Avon Nutra effects kremama jer su big deal i novitet u Avonovoj ponudi
Nova linija zasniva se na korištenju različitih sjemenki a na osnovu tipova kože i potreba.

Nutra effects proizvodi su raspoređeni u Hydrating, Balance, Radiance, Ageless i Ageless Advanced linije koje podrazumjevaju kreme i proizvode za čišćenje lica.

Hydrating i Balance linije u svom sastavu imaju ekstrakt chia sjemenki koje su bogat izvor minerala, vitamina i omega kiselina, mogu upiti veliku količinu vode te su ovaj put iskorištene u proizvodima za kožu kojoj je potrebna dodatna hidratacija i vlažnost. 

Radiance linija sadrži ekstrakt sjemenki cvijeta rajske ptice i namijenjena je svima vama čija koža treba vraćanje one blistavosti ili kako blogerke vole reći, healthy glow.

Ageless i Ageless Advanced se baziraju na sjemenkama nara koje su bogate vitaminom C, antioksidansima i mineralima a sve to pomaže da usporite proces starenja kože vraćanjem elastičnosti a elastičnost znači manje bora i usporavanje procesa nastajanja.


Da se vratimo na kreme koje sam ja imala priliku isprobati i testirati a to su one iz linije Hydrating i to dnevnu sa SPF15 i gel noćnu kremu za dodatnu hidrataciju.
Odmah da spomenem, od kako sam ih dobila nisam koristila ništa drugo.
Znači, samo i isključivo ove dvije kreme jer sam htjela da se uvjerim kako djeluju na moje lice a kako su se pokazale, pročitajte u nastavku.

Kreme dolaze u čvrstom kartonskom pakovanju.
Imaju jedan mali detalj koji se meni posebno sviđa...


Na pakovanju možete naći "uputstva za korištenje" a dodatne informacije imate i unutar kutije.


Pakovanje nije ništa revolucionarno, opet klasika ali, funkcionalno,
Staklena teglica sa čvrstim plastičnim poklopcem koji obavlja posao.
Količina koju dobijete je 50 ml a cijena za sve kreme je 10,9KM dok su one iz linije Ageless 13,9KM. Proizvodi za čišćenje su 7,9KM i to je sasvim solidna cijena.



Avon Nutra effects SPF15 dnevna krema je lagane teksture, mliječno bijele boje.
Na licu ne ostavlja masni film, upije se relativno brzo i nema nikakav miris. Inače, svi proizvodi iz nove linije su hipoalergeni i pogodni za osjetljivu kožu. SPF15 je OK ali nije dovoljan, to navodim kao najveću zamjerku. Koristila sam je ujutro nakon umivanja a prije šminkanja. Iskreno, nije me oduševila. Koža mog lica je mješovita, dehidrirana a na sve to prolematična i treba mi ipak nešto što će mi pomoći u svom tom procesu matiranja a ne odmoći. Krema mi nije izazvala nikakve probleme u vidu komedona, bubuljica ili osipa ali sam primjetila da se ne slažemo najbolje i to najviše u području T- zone koja se dodatno mastila svo vrijeme korištenja. Ipak, pozitivno je to što su mi obrazi manje suhi, ne osjećam zategnutost i generalno koža je nekako glatka i meka na dodir što definitivno pripisujem ovim kremama jer se to promjenilo upravo od kako sam ih počela koristiti.


Avon Nutra effects gel creme je predviđena kao krema za noćnu njegu i nešto je laganije teksture od dnevne. Ista priča, ne ostavlja masni film, upija se brzinom svjetlosti a nakon nje doslovno osjetim da mi je koža opuštenija, elastičnija bez zatezanja na vječito suhim obrazima. Posljednjih 5 dana je čak koristim ujutro prije šminkanja jer dođe kao super podloga. ne masti dodatno T- zonu i brže se upija. Ova krema mi za nijansu više odgovara od dnevne zbog brzine upijanja ali ipak nije neko pretjerano oduševljenje kao što sam se nadala. A možda sam i previše očekivala... vrlovjerovatno da je to. :)

U principu, pomaka što se tiče hidratacije i smanjenog osjećaja zategnutosti ima i ako imate normalnu do blago mješovitu kožu koja je dehidrirana, ovo je pravi pogodak. Ali, ako imate masniju T- zonu ne znam kako će to ići, meni nisu najidealnije i vraćam se nekim drugim proizvodima koji su se pokazali uspješnijim a o kojima ću pisati u narednim postovima.

Preparativa je jako teška za recenzirati jer to varira od osobe do osobe i potreba ali kad je neki moj dojam u pitanju, to je to. Solidne kreme, sviđa mi se pakovanje i količina i to što nemaju mirisa i ne prave nikakve probleme.

Kako vam se čine ove nove linije koje je Avon ponudio? :)





You Might Also Like

4 komentari

  1. preporucujem ti liniju Balance,imam mjesovitu kozu i super mi odgovara,lagana,brzo se upija,nos mi se vidljivo manje masti a obrazi nisu dodatno isuseni,njezna je i ima vrlo blag miris,odlicna ispod pudera (Maja)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristila sam Balance i dnevnu i noćnu nekad prije i onda su odjednom prestale da mi odgovaraju, jednostano se koža zasiti određenog proizvoda. :(

      Izbriši
  2. Dopada mi se to sto dnevna krema ima faktor zastite iako je mali, moze da se koristi zimi. :)

    OdgovoriIzbriši