Homemade maska i melem za problematično lice

18.4.15

Ovaj post može ali ne mora sadržavati tragove patetike kao posljedica PMSa.

Prije nekoliko mjeseci se desilo da ponovo upoznam osobu koju inače znam već 4 godine.
Ta osoba je kolegica sa faxa a postala je cimerka i jedna od bližih drugarica a njena mama mi je spasila lice.

Prije nekoliko mjeseci sam prvi put pristala da na svoje lice stavim melem bilo koje vrste.
Bila sam ubijeđena da će mi se pore začepiti, lice dodatno mastiti a bubuljice pobjesniti.

O čemu je ustvari riječ?
Ovo je domaća maska i melem za lice koja jedna preljubazna teta pravi bez ikakvih vještačkih konzervansa i sve je potpuno prirodno a pravi ih na osnovu toga šta vam treba; ja sam trebala nešto da mi se lice manje masti i da suzbijem nemani.

Ne mogu vam puno reći o sastojcima ali mogu o tome kako sam ja ova dva proizvoda koristila, kako su se ponašali i na kraju, koliko sam zadovoljna.


Ovo je već "nova tura" proizvoda jer sam jedno pakovanje i maske i melema potrošila.


Maska je pakovana u male plastične kutijice, neke je zelenkaste boje i u principu je ovo prah ne znam čega i od čega. Koristim je na dva načina;
Prvi je onaj klasični, pomiješa se sa malo vode, dobije gusta pasta, nanese na lice (OBAVEZNO IZBJEGAVATI PODRUČJE OKO OČIJU) sačekate da se osuši, zategne i umivanje.
Drugi, zanimljiviji način za koji uopšte nisam znala a ispostavilo se da još bolje djeluje je nakon nanošenja maske staviti plastičnu foliju i tako držati pola sata.

Maska mi je očistila lice, ne znam više šta su komedoni, mitiseri, bubuljice (osim ove PMS nesretnice), T- zona mi se znatno manje masti i ono najbolje, trik sa folijom mi je "izvukao" ožiljke od nekih starih bubuljica. Nakon prvih 15 dana korištenja ova dva proizvoda mogla sam bez ikakvih problema da šetam bez pudera/korektora i osjećam se kul jer nisam imala ništa da sakrijem. Ok, ožiljci su još uvijek tu ali to sam sama kriva i toga se poprilično teško riješiti. Jedino još šta ova maska ne radi je da ne sužava pore, se ostalo je fantastično i ne želim da živim bez ovih proizvoda.

Nema mirisa ni neugodnih efekata pri korištenju, barem kada je moje lice u pitanju.



Melem je žućkaste boje i dolazi u krutom stanju ali pod toplom prstiju postaje tečniji.
Miriše mi na nekako svježe, kao da ima mente.

Iako sam na prvu pomislila da je težak jer je izuzetno jak, masnjikav i prije bi pomislili da je za suhu kožu kojoj treba nešto da je malo povrati u život nego za mješovitu i ne bi bili upravu.

Melem koristim prije spavanja...
Znači, skidanje šminke, umivanje, maska, toniranje pa melem.
Izgledam masno i sjajno kao pačije jaje ali ujutro, NIŠTA. U potpunosti se upije, nema ni trunke sjaja. Ne ostavlja film ni masne tragove, ne čepi pore, ne izaziva bubuljice. Kao što sam rekla, ima osvježavajući miris ali ne prejak i nakon nanošenja se ne osjeti uopšte. Koža je na dodir svilenkasta, elastičnija, bubuljice su se stvarnooo povukle, rekla bih nestale skroz ali to je već prizivanje đavola.


Voljela bih da vam mogu reći nešto više o sastojcima ali valjda je to ona tajna koja ova dva proizvoda  čini posebnim. Ako imate problema kao što sam ih ja imala, najiskrenije preporučujem da probate ovo  ili da kontaktirate teta Branku i da vam nešto preporuči/napravi a u zavisnosti od tipa kože i potrebe. Da, njena kćerka mi je jako dobra drugarica ali to nema nikakve veze, sve recenzije na ovom blogu su potpuno objektivno bilo da sam nešto sama kupila ili dobila.
 Ne pada mi napamet da mi nešto napravi belaj a ja to nekome da preporučim i nahvalim.
Ne,  znam šta to znači boriti se sa bubuljicama i problematičnim tenom i isprobala sam sve i svašta i baš zbog toga mi je uvijek drago kada nađem neke dobre proizvode koji zbilja pomažu.

Ukoliko ste zainteresovani da probate nešto od toga što Branka pravi kontaktirajte mene na maya_pixy@hotmail.com da vas dalje uputim na njenu adresu jer ne želim tako da se razmećem nečijim mailom ili brojem telefona.

I da, napominjem da ona nema neku masovnu proizvodnju već ulaže veliki napor, trud i pažljivo bira sastojke da napravi pravu stvar i to je ono što dodatno cijenim.

Hvala vam teta Branka, platila bih i 1000KM za ovo, ionako sad štedim na puderima. :D


You Might Also Like

10 komentari

  1. Koliko to kosta u eurima? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. A jel se mogu videti slike pre i posle koristenja, bar profil sa strane ako ne i celo lice?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno da ti kažem, nisam se sjetila da slikam to "prije" :(

      Izbriši
  3. Odakle je teta Branka, tj u kojem gradu zivi? :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Melem mi izgleda bas zanimljivo, dopada mi se. :)

    OdgovoriIzbriši