CATRICE Prime&Fine kompaktni puder

13.6.15

Da ponovimo gradivo, ja sam Maja i freak sam kad su puderi u pitanju bili oni kremasti, pjenasti, vodenasti, kompaktni ili praškasti. Iako je većini žena bolna tačka u kozmetici SVE ipak uvijek ima ono nešto što se izdvaja i čemu uvijek dajemo prednost pri kupovini... Meni su to puderi.


Trenutno stanje kože mi je relativno OK.
U posljednje vrijeme me napadaju komedoni i jednostavno ne mogu da provalim šta je to što mi smeta kad koristim istu postavu već 7- 8 mjeseci, ali, to je već neka druga tema...


CATRICE Prime&Fine kompaktni, vodootporni puder za matiranje u nijansi 010 Translucent, odnosno, onaj bjeličasti prilagodljivi puder koji svi obožavamo. 

Meni je ovo drugi koji trošim i da ga volim- VOLIM GA!
Smješten je u čvrsto, okruglo, plastično pakovanje. Crni poklopac, srebrnkasta slova. Simple.
Pakovanje je ustvari jako dobro i čvrsto, KLIK je jači nego što sam navikla od drogerijskih pakovanja pa prvi plus ide na jednostavnost i kvalitet pakovanja (uzevši u obzir cijenu). 9 grama proizvoda ćete platiti nešto malo više od 10KM, čini mi se 10,85 :)



Ogledalce mi je izuzetno praktično i generalno volim pudere i proizvode sa tim malim ogledalom, bez obzira da li se šminkala kući za stolom ili samo nešto popravljala, uvijek dobro dođe.

Puder dolazi u jednoj nijansi koju sam vam već napisala a to je 010 Translucent i fkt je tako, prilagodljiv je i vjerujem da odgovara većini... Ne usudim se reći baš "svima.
Nema mirisa, ne trusi se a nije ni pretvrd već se fino kupi i sintetičkim i kistovima sa prirodnom dlakom i super blenda. Ne uvlači se u bore i borice, ne oksidira i drži stvari pod kontrolom.
Na mojoj masnoj T- zoni izdrži i do 4h bez da ga popravljam. Sjaj na T- zoni balansira pa to kod mene nakon 4h izgleda kao da imam neki dewy puder... Neće biti cakey, vodootporan je u normalnim granicama i možete se pouzdati u njega kad su neki OK uslovi tipa izlaska naveče ali na ovim paklenim dnevnim vrućinama ne očekujte previše. I još jedna bitna stvar koju uvijek napominjem, odlično se drži na obrvama i tu pokazuje svu svoju snagu matiranja i vodootpornosti i zato ga baš baš puno volim. 


Essence i Catrice kozmetika su postali pojam kad je u pitanju dobar proizvod za malo para i ovaj puder to zaista potvrđuje... 10- 11KM za fantastičan proizvod koji matira, ne pravi nered na licu i lako je dostupan- meni je to dovoljan razlog da privedem kraju drugo i odem po treće pakovanje jer mislim da će mi, uz Shiseido Sun Protection, ovo biti najbolji saveznik na vrućinama a u situacijama kad se jednostavno moraš našminkati. 


Jeste li već probale Catrice Prime&Fine? 

You Might Also Like

9 komentari

  1. Nisam probala, ali čini se zanimljiv i dobar proizvod:D

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicna recenzija, bas zanimljivo izgleda. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlican post! :)

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Godinama sam koristila Max Factorov Translucent i ovaj sam baš nedavno gledala i pitala se dali ga uzeti ili ne... sada definitivno hoću... ja jesam dosta svijetle puti ali mi ovako na fotkama izgleda dosta bijelo...jer se stapa s kožom kao Max Factorov ili?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam bila vjerna MaxFactoru ali promjenom pakovanja mijenjali su i sam sadržaj, meni nikada prije nije oksidirao a sad čim ga stavim "ponarandžastim". :O

      Ovaj izgleda bijelo ali nije, stopiće ti se sa kožom i podlogom i samo matirati (osima ko nisi Afroamerikanka, tu ne znam kako bi izgledalo :P ) :D

      Ja sam prezadovoljna iako Creme puff ima bolju pokrivnu moć ipak me viš odbija ta sklonost ka oksidaciji.

      Izbriši
    2. Puno ti hvala... definitivno ću ga uzeti! :)
      Pokrivna moć mi i nije toliko bitna koliko to (više psihološko :) matiranje...
      Jako mi se sviđa i pakiranje, puno je čvršće od Max Factorovog koje mi se uvijek strga i "razloha! nakon nekog vremena! Super, puno hvala! :) Poz

      Izbriši