Avon Care - mazalice za tijelo

4.5.16

Glava mi je puna... Ne, PREPUNA SRANJA- pardon my French.
 Ne znam da li postoji način za smiriti ovu košnicu misli ali ako da, bilo bi baš fino da ga otkrijem. OK, preambiciozno je tražiti da se smiri, možda barem da se uladičari nekako.
 Ide mi smišljanje novih izraza, očito.

Ispostavilo se da je pisanje o emocijama i rasulu istih najčitanije štivo svuda i, iako sam u istom, ne mogu. Sjetila sam se kad i zašto sam počela blogati i okrenula se lakim, beauty temama. Reality escape. Opet ću na kratko pobjeći do svega- RECENZIJAAAA. 

U par navrata sam vam spominjala i recenzirala Avonove mazalice. Generalno, nije bilo puno promašaja- uvijek smo se nekako pronalazili. Avon Care linija je savršen primjer kako izgleda omjer dobre, povoljne cijene i solidnog kvaliteta, odnosno, što bi se reklo, koliko para toliko muzike. 



Ovaj put vam pišem uporednu recenziju o tri mlijeka za tijelo iz Avon Care linije;

Pink jasmine je, za razliku od druga dva, jako lagan i iako obećava hidrataciju i svjetlucavost, ja mogu da potvrdim samo ovo drugo. Fino miriše i divno svjetluca i apsolutno vas savjetujem da ga ne nanosite na svježe obrijanu kožu... Nc, no no. Pecka jako. Makar mene jeste.


Maže se super fino i lagane je, malo vodenastije, strukture. Miriše božanstveno a upija se prije nego i skontate. Nažalost, ta brzina upijanja mi nije pružila i obećani osjećaj hidratacije. Jednostavno nestane, kao da ga nisam ni mazala. Ima srebrnkast odsjaj na tijelu, nije napadno i mislim da će biti baš fora kad koža malo potamni. Davala sam mu nekoliko prilika, ali, jednostavno nije za ovo vrijeme i moju suhu kožu. Ukoliko bih se prvo namazala sa npr. ovim mlijekom sa matičnom mliječi pa pričekala da se upije i onda nanosila ovu mirišljavost, onda je bilo savršeno. Meka, njegovana, mirisna i sjajna koža- kao Edward <3 ali, za to nemam baš uvijek vremena pa je spremljen i čeka malo toplije dane. Trenutno u katalogu 6,5KM


- O Royal Jelly, odnosno mlijeku za tijelo  sa matičnom mliječi sam već pisala u  ovom postu.
Ali, nije zgorega spomenuti da ga i dalje volim, u ovo hladnije vrijeme. Jednostavno mi odgovara taj osjećaj mekoće iako se malo sporije upija.  U aktuelnom katalogu SAMO 6,5KM i to 400ml.




- Youth restore je ujedno i moj omiljeni među ova tri. Izuzetno kremast i bez napadnog mirisa. Upija se jako brzo, ostavlja kožu nevjerovatno mekom, nema masnih tragova, nema ružnog osjećaja da je tu na koži i da "sjedi".  Traje. Hidrira.  Ne pecka ako mažem direktno na obrijanu kožu... Ma sve!
Koliko ima ovog "kolagena" to ne mogu reći, jednostavno nije bilo meni poznatog načina da utvrdim djeluje li ili ne na čvrstoću kože.


Ne znam mu trenutnu cijenu ali, čim ga vidite u katalogu, topla prepruka je da grabite jer je riječ o fantastičnom proizvodu.


Generalno, pakovanje je standardno dobro. Mlijeko za tijelo kao mlijeko za tijelo- prilično čvrsta plastika i poklopac a i sviđa mi se što je okretanjem boce "naopačke" možete iscjediti i posljednje tragove proizvoda. Ako već treba da birate i isprobate samo jedno mlijeko, sve preporuke idu za Youth restore- kao i obično, Avon me oduševio kad sam se najmanje nadala.


Jeste li možda probale neki od ova tri proizvoda?



You Might Also Like

4 komentari

  1. Royal yelly kolekcija im je fantasticna, kremu za lice mnogo volim :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam probala nijedan iz ove linije, pakiranje me iz nekog razloga ne privlaci :D
    Zato volim liniju naturals, odlicno mirisu a za moju kozu su ok :D
    A sto se prvog dijela posta tice...cini sto ti je volja...slusaj svoje srce!

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam probala nijedan iz ove linije, pakiranje me iz nekog razloga ne privlaci :D
    Zato volim liniju naturals, odlicno mirisu a za moju kozu su ok :D
    A sto se prvog dijela posta tice...cini sto ti je volja...slusaj svoje srce!

    OdgovoriIzbriši
  4. lijep post,pogledaj moj blog i post o zdravoj ishrani http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši