A gdje piše da sam tvoja?

5.7.16

Mrzilo me sinoć da palim laptop taman kad sam ugasila sve i legla sa idejom da spavam. Kažem sebi svako veče da ću da legnem u 00:00 i ujutro ustanem vedra i nasmijana. Legnem u 3h ujutro i onda se probudim k'o ošmurana kokoška i spremam za posao. Barem sam vedra, ispunjena i nasmijana. 

Veći dio sedmice. 

Petkom naročito.

Postoje lakši i teži dani, zavisi kakva si sama sa sobom u glavi, ako si kao ja, svaki je težak. Ja još jedino nisam razvila teoriju o pravilima standardizacije, a koja se bave propisivanjem širine i dužine parking mjesta za jedan automobil, na prostoru predviđenom za parkiranje. Doduše, sad me i ovo muči, moraću da guglam.

Čitam ovih dana mnogo. Čitam i pišem. Nekako najviše o ljubavi (to te valjda 'oće kad se zaljubiš). I čitam o realnim "imamo 100KM narednih 9 dana" ljubavima i onim "ja princeza on konj, pardon, princ" ljubavima. Ali čitam i o onim, s moje tačke gledišta, poremećenim ljubavima pa ne mogu da se zapitam, kad ovaj Balkan misli da odraste?

Ono pravo odraste u smislu da se shvati da je žena ljudsko biće jednako kao i muškarac i da ne može biti više ili manje jednakije, već isto skroz. Muškarci piške stojeći i na tome im zavidim, žene zauzimaju polučučanj ili sjedeći položaj. Malo se razlikuju ti neki reproduktivni organi i hormoni, ali generalno, ne vidim niti jedan jedini razlog niti razliku, a koja ženu čini inferiornijim bićem.
Hmh, možda ja i griješim. Ajmo ispočetka - glava sa očima, nosem, ušima, usnama. Tijelo s rukama i nogama. U glavi mozak, nekom zakržljao, nekom nije, neko čita neko voli fudbal.

Opet, to nema veze sa fizičkim izgledom, jer svi smo različiti, a ta smo valjda rođeni i kao tabula raza sa sudbinskim putem, a sami treba da biramo najljepše i nama drage staze. Barem ja tako vidim život, a volim astrologiju i vjerujem u natalne karte. Zamisli smor života kad bi znali šta se desiti. Užas. Nego, odoh ja u drugom pravcu, vratiću se kasnije. 
Ovaj tekst je apropo pročitanog Žena nije tvoje vlasništvo i pardon maj frenč ALI KOJI KURAC?!

Nije da nisam svjesna toga gdje živim, imala sam ja tako te "ne stoje ti hlače k'o suknja" i "nemoj toliko vremena provoditi u kafani" momente, ali svi sveti i bogovi i svetinje - pa kakvi su ovo komentari? I tekstovi u Informeru? Čuj mene tekstovi - bljuvotine. Do koje mjere moraš biti mentalno zakinut i ograničen da bi ovo pomislio uopšte, a tek napisao i pustio u print? Konzilij psihologa i psihijatara u redakciju čim prije, moliću lijepo.

Prvo, da ti nije palo napamet da se razvedeš od mene ženo, majku ću ti jebati i kosti polomiti. 
Drugo, ako meni odgovara pa pristanem da se razvedemo, tebe trajno seksualno osakatiti, jer ono gdje je moj penis bio i šta je vidio više niko nikad ne bi trebao. A i poželjno je da je moj bio prvi. Čuj mene poželjno, podrazumijeva se.
Treće, to što si se razvela i dalje ne znači da imaš neko pravo i dozvolu da misliš svojom glavom, ta valjda ja i moji znamo bolje od tebe šta je najbolje za tebe. 

E pa drage moje mudonje, imam jednu vijest za vas; DVADESET I PRVI VIJEK JE!
Ne da je godina postojanja planete zemlje neko opravdanje i da smatram da se matrijarhat kao takav trebao održati no samo da naglasim. NE MORAM(o) NIŠTA!

Ako si gladan - skuhaj sebi.
Ako ti treba čista majica - operi je.
Ako ti treba opeglana majica - eno ti pegle u ormaru.
Ako dijete plače - izvoli vidi šta je problem.

Alkohol, automobili i sport nisu rezervisani samo za vas koji imate testise - naprotiv. Kuhinja nije samo za da žena bude u njoj - opet naprotiv. Sex nije samo da vama bude dobro - VELIKO NAPROTIV. Žena ti nije vlasništvo, stijeno zatucana. Nisi je vjenčanim listom gruntovno proknjižio, samo si joj prezime, k'o eto zbog (nemam objašnjenje za ovo, ne znam što se uzima prezime) nečeg pozajmio da koristi. To što imaš suprugu ne znači da imaš roba (ne podržavam robovlasništvo, nikad nisam). Imaš ženu kraj sebe, suprugu, saputnicu, partnerku, prijateljicu da ti je ljepše u životu. Ono ljubite se i volite i sex je stvarno dobar. Hoće li biti potomstva, neće li, opet stvar onih staza i puteljaka sa početka priče. Nemaš ženu da na njoj ispoljavaš sve ono što mami u kući nisi smio. Kakva sila, kakva inferiornost. Ako rekoh da smo jednaki i nema manje i više jednakijih, onda to zaista i mislim - ajde ja ću cjepati drva, a ti hodaj na štiklama - ne izjednačavam, samo kažem da uradiš to ako želiš. Da ja sad ne bi generalizovala, a iskreno smatram da su žene kudikamo sposobnije, zaustaviću se. I naći ću djevojku, proći će me ova trenutna zaljubljenost, bojim se da su ovi muški genetski kodovi negdje u evolucionom sistemu zakazali, popadali osigurači, jer JA DRUGO OBJAŠNJENJE NEMAM! 

Ostaj mi dobro brdoviti Balkanu, dao Bog da svaki od vas kćerku dobije. 

P.S. Autorka bi mogla do unedogled da generalizuje i navodi situacije u kojim su žene pokazale spremnost i sposobnost, ali dan je previše lijep, jede mi se neka salata sa piletom. U RESTORANU, JER NEĆU JE SAMA NAPRAVITI, JER IMAM PREČA POSLA U ŽIVOTU OD KUHINJE I KUHANJA. Balkanoidi poremećeni. Hvala.







You Might Also Like

1 komentari

  1. Indian Business Pages is a commercial information search service provider with accurate and authentic data of micro, SME and MNC businesses across India. The business is organized on a simple 3-tiered network that enables us to reach every corner of India.

    OdgovoriIzbriši