Bourjois Air Mat puder

11.1.16

Planirala sam da prvi napisani post u novoj godini bude recenzija ili #ootd jer sam i sebi i okolini u 2016 obećala samo pozitivu ALI, morala sam da pišem o Mahiru... Morala sam da ne bih i sama potegla neki štrik jer pobogu, kako ostati pozitivan i imun na sva sranja koja se dešavaju...

U svakom slučaju, trudiću se da što više predstavljam dobre proizvode i priče pa tako i ovaj put.
Odmah da najavim, ovaj post će biti u vidu hvalospjeva
 jer sam pronašla savršeno dobar puder sa OK cijenom.



Ja padam na reklame.
Jednostavno, takva sam... Air Matt, aaaah, daj odmah!
Kad se puder pojavio u Hrvatskoj, jedva sam čekala da dođe i kod nas da ga kupim i evo, trošim već treće pakovanje. Kupila sam ga dva puta u tamnijoj nijansi dok sam imala malo "bojice" a sad sam potpuno izblijedila pa sam morala da kupim svijetliji.

Generalno sam zadovoljna Max Factor i Bourjois puderima i probala sam veći dio onoga što se kod nas nudi. Healthy mix, Healthy mix serum, Flower Perfection, 123 Perfect, Bio Detox (koji je povučen sa tržišta) i, manje- više, sve sam ih na neki način voljela.


Puder dolazi u "tubica" pakovanju i 30ml ćete platiti cca. 25KM osim ako upratite popuste od 30% koji često budu u CMu i DMu.

Dok je gornji dio pudera klasično mek, čep je iznenađujuće čvrst, stabilan i sa "klikom" kad ga zavrnete do kraja. Šanse da se sam odvrne i pravi nered su ravne nuli. Kod nas je dostupno 6 nijansi, mahom neutralnog i toplog podtona koliko sam uspjela da vidim. 
Ja sam koristila/ koristim dvije, 03 i 04 odnosno, #light beige i #beige.

Puder je kremasto- pjenaste teksture koja ima jak miris što je, opet, karakteristično za Bourjois .
Meni lično ne smeta, osjeti se samo dok ga nanosite. Ugodno je. Šminkerski ugodno. :)
Iako obećava 24h matiranje to je nerealno za testiranje, pa ko će još da ga nosi 24h bez skidanja?!

Imam mješovitu kožu, zimi su obrazi suhi ali nos se ne predaje, lučenje sebuma na tom dijelu neće da iznevjeri. NIKAD! Najviše što sam nosila puder je bilo nekih 9- 10h (stavim ujutro kad krenem na posao pa s posla svratim na kafu pa se to oduži) i, držao se jako dobro.
Najbolje mi se pokazao kad ga nanosim sa Blush 32 četkom za puder, blenda se divno na svim ćoškovima lica što je svakako i do alata kojim se nanosi ali i teksture pudera.

Rekla bih da mu je prekrivanje srednje jako i nenadogradivo. Prekriće sitne nepravilnosti, crvenilo i eventualno neki sitni ožiljak od bubuljice.  Dodavanjem novog sloja nećete pojačati prekrivanje već dobiti  onaj neuredni izgled lica kao da ste puder lopatom stavljale... Znači, drugi sloj je fešn no no.
Ne uvlači se u bore i borice, ne oksidira i ne izaziva nered na licu. Jako je lagan, nema težinu koju često imaju mat puderi tako da, opravdao je ime.

Bez dodatnog matiranja kompaktnim ili puderom u prahu najviše što je izdržao bila su 4h i to je SUPER za jako, jaaakooo naporno masni nos koji imam. Uz dodatno matiranje potraje do 6h nakon čega počinje da blijedi... pretpostavljate, prvo sa masnijih dijelova lica. Što se tiče suhih dijelova, "ne hvata se" i neće dodatno da ih naglasi ali je tim dijelovima nakon skidanja potrebna malo bolja hidratacija. Na licu ne izgleda neprirodno već se fino sjedne na kožu ukoliko izaberete pravu nijansu za sebe. Nisam primjetila da je komedogen ili da na bilo koji drugi način iritira lice.



Svijetlija i tamnija nijansa, fotografisano pod različitim tipom svjetlosti.

Obe nijanse koje imam su toplog podtona, trenutno mi svijetlija, 03 super dobro odgovara a ukoliko se opet odlučim za solarisanje zimi, vraćam se na tamniji. Ne, nije narandžast i neće to biti osim ako ga ne matirate sa nekim komapktnim puderom koji ima tu karakteristiku.

Iskreno, obožavam ga i omjer cijene i kvaliteta je 5/5.
Prekriva taman koliko mi treba, drži se skoro svo vrijeme dok sam na poslu bez da ga popravljam, matira više nego ijedan koji sam probala u posljednje vrijeme a ne stvara osjećaj težine. Fino miriše, fino se blenda, praktično pakovan, količinski ga ne treba mnogo, ne skuplja se u boricama, ne izgleda nabacano i neprirodno i dostupan je u nijansi koja mi savršeno odgovara. 
A ima ga u CMu. 

Šta još tražiti od jednog pudera? :)
Osim ako bi mogao da me odvede u NYC treptajem oka. 

Veliki plus za Bourjois, ovo je moj trenutni favorit (što ne znači da i dalje neću da isprobam ako se nešto novo pojavi na tržištu).


Jeste ga probale i kako ste zadovoljne? 

You Might Also Like

4 komentari

  1. Dugo sam razmišljla da li da ga kupim, ali mislim da ipak neću. Lice mi je užasno masno, ali mi je veći problem ta nadogardivost. Pošto patim od rosacee na obraze uvijek stavim malo više pudera, a mislim da sa ovim to ne bi lijepo izgledalo. Šteta, zvuči kao dobar puder, ali nije za mene :-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U tom slučaju, definitivno preskoči... Inače, osim te nenadogradivosti, sve ostalo je savršeno! :)

      Izbriši
  2. Joj i mene privlači pakovanje iako nemam masnu kožu žudim za ovim puderom.. Čak mislim da neću ni odoliti nego ću ga kupiti pa šta bude haha :D Al čekaću sniženje barem..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije ni moja masna, mješovita je i super se slaže sa ovim suhim dijelovima lica. :D

      Izbriši