Burberry Body

13.8.14

Odmarala sam... 

Ali sam baš baš odmarala. 

Od fakulteta, obaveza, bloga, pameti, svega...
I sad je krajnje vrijeme da taj godišnji odmor prekinem a šta je bolje kao povratak bloganju od recenzije jednog savršenog parfema i to, kao što naslov posta kaže, Burberry Body.


Nisam često pisala o parfemima na blogu ali sve više i više sam u tom svijetu, ovaj put i poslovno vezana i iz dana u dan otkrivam sve čari i ljepote parfema i moj nos bolje i bolje reaguje i lakše raspoznaje note.

Prije sam bila u fazonu da mi se nešto sviđa ili ne sviđa i to samo i isključivo ako njuškam i nikad nisam znala koji sam tip parfema, koje note volim i slično... Sad znam da je vanilija moja ljubav i sve što ima vaniliju, mošus, sandalovinu znam da će da mi se dopadne a sve citrusno okarakterišem kao "osvježivač prostora".

Ovo je svijet u kom se mnogo uči i to svaki dan ali kad pohvate osnove, lakše je.



Burberry Body je lansiran 2011 godine i sjećam se da je tad iskakao iz pašteta, testeri su bili na sve strane i svidjelo mi se kako miriše ali mi nije bilo to to jer se puno bolje osjećam kad nosim jake i teške, slatke, zatvorenije, opojnije i vanilaste parfeme.

Body je nešto od toga... vanilast!

Bočica je izuzetno elegantna i zavodljiva, moderna i elegantna i ima neprolaznu ljepotu kao i sam brend i od toga nisu odstupali. Duguljasta staklena bočica sa izuzetno dobrim čepom za koji se ne brinem da će da sam sklizne sa tijela  i napravi nered ili se suludo troši u torbi ( a dešavalo se da mi čep na parfemima padne i onda tako tumbajući se sa drugim stvarima šprica naokolo).

Izuzetno zavodljiva bočica krije isti takav sadržaj;
drvenasto, laganije, zadovodljivo, ljetnje...
Uživaćete i vi i onaj ko vas pomiriše jer je ovo jako otvoren parfem i jako dugotrajan jer je u pitanju EDP.

Gornje note su mu pelen, breskva i bijela frezija koja ublažava voćkastu notu breskve i jako je lagana.
Srednje note su mu iris, ruža i sandalovina koji se tako divno nadovezuju na bijelu freziju i čine jedan očaravajući spoj a u isto vrijeme smiruju čula i noseve koji vole puderaste parfeme...
Baza su VANILIJA (naravno), mošus, kašmir i amber koji se dugo zadržavaju na koži i čine ga jako prepoznatljivim. Vanilija, bez obzira na svoju dominaciju kad god je u baznim notama se ovaj put naslanja na mošus i kašmir a uživaćete ga nositi preko dana. Ovo je parfem idealan za proljeće, ima snažnije note ali i lakoću nošenja pa je zato divan i za ljeto kad će sandalovina da bude snaga koja neće gušiti ni na +35.

Rekla bi da je ovo srenje dugotrajan parfem, ali to govorim na osnovu svog iskustva jer moja koža tako lako "pojede" parfeme i najdugotrajniji brzo nestaju. 

Puderast, otvoren, lepršav a opet parfem sačinjen od jako klasičnih nota je nešto što bi definitivno trebale probati ako već niste. Body mi je jedan od onih parfema koje ću staviti ako taj dan ne znam šta ni drugo a on je uvijek sigurna opcija i prolazi baš u svim prilikama.


You Might Also Like

7 komentari

  1. Volim Burberry parfeme. Moj omiljeni parfem ikada je Burberry London, čuvam ga kao oči u glavi, jer mi je žao da ga potrošim :Đ Ne razumijem se u parfeme, niti note, uglavnom ih dijelim na "sviđa mi se" i "ne sviđa mi se", ali obavezno ga moram pomirisati, jer ne mogu da se sjetim da li sam ga prije nanjušila negdje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sutra ću da bacim pogled na taj Burberry, hvala na preporuci. :D

      Izbriši
  2. Meni se dopao The Beat,druge nisam probala:). Htela sam da ostavim kom.i za Avon Perfect Kiss ruzeve ali nisam znala kako:/ What`s the catch? Kris

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čačkala sam tamo gdje ne treba kad sam radila na novom dizajnu bloga i sad ne znam kako da vratim komentare na stare postove :( novi mogu ali sa starim je problem :(

      Izbriši
  3. Ovaj baš zvuči kao nešto za mene, moram ga negdje pronaći i ponjuškati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde pa javi utiske, mislim da bi ti si mogao svidjeti ako si već ljubitelj laganijeg, vanilastog mirisa. :)

      Izbriši
  4. Jako fin parfem, lijepo si ga opisala :)

    OdgovoriIzbriši