Avon Care- mlijeko za tijelo i krema za ruke sa matičnom mliječi

26.1.16

Neću u ovom postu da vam pišem o ludnici koja me snašla protekla 4 dana. Preskočiću jer ima materijala za jedan cijeli post, da se fino smijemo zajedno.

Volim Avonove i Balea mazalice za tijelo...Savršen su omjer cijene i kvaliteta, često se pojavljuju nove linije i želim da isprobam apsolutno sve.

Na blogu sam dosta pisala upravo o Avonovim mazalicama pa evo još jedne koja me u ove zimske dane kupila. Riječ je o novoj Avon Care liniji proizvoda sa matičnom mliječi a namijenjena je njezi i hidrataciji suhe kože (a koja to nije zimi na minusu i ispod džempera?)

Nova linija sadrži tri proizvoda; mlijeko za tijelo, kremu za ruke i kremu za lice.
Ja sam isprobala dva od tri proizvoda a treći ću da poklonim jednoj od vas ali za to morate da pratite Facebook stranicu bloga.


Mlijeko za tijelo u standardnom pakovanju, velika boca od čvrste plastike krije čak 400ml proizvoda.
Proizvod je gušće teksture i "masniji" ali se relativno brzo upija. Ima blagiii miris, skoro pa neosjetan dok ne gurnete njušku malo dublje...

Nakon korištenja koža ostaje fkt meka na dodir i taj se osjećaj dugo zadržava, ali, zašto mi se sviđa??
Upija se brzo a mekoća dugo traje. Nekad imam vremena da se namažem od glave do pete i čekam da sve to fino sjedne na kožu i onda se oblačim ali nekad i ne baš... Iz tog rzloga mi je jako bitno da nađem proizvod kojim mogu da se mažem nakon tuširanja i odmah oblačim... Ova mazalica, pored svoje gustoće i masnije teksture je upravo to... Ne baš da treba 12 sekundi ali par minuta i upije se. Fino sjedne na kožu i nakon par sati možete i dalje da osjetite mekoću. Meni je koža na nogama baš suha i da se ne mažem 2 puta dnevno odnosno nakon svakog tuširanja, ne smijem ni pomisliti na šta bi to ličilo. Što je još dobra strana u trenutnom katalogu 400ml plaćate samo 6,9. Omjer cijene, kvaliteta i količine koju dobijete je za svaku pohvalu. Još jedan od proizvoda za koje mogu reći BRAVO AVON!

Što se tiče kreme za ruke, nisam ljubitelj takvih proizvoda ali kako u posljednje vrijeme puno kuckam, ne nosim rukavice a hladno sve češće pred spavanje a i u toku dana mažem ruke. Slična stvar kao sa mlijeko/ losionom za tijelo, nema napadan odnosno skoro nikakav miris... Jako je gusta i masnija ali mi se čini manje nego ostale iz Avon Care linije koje sam probala jer nemam onaj ljepljivi osjećaj poslije ili da mi se npr.znoje dlanovi kad  se malo zagrijem. Fino se upije i njeguje zanoktice. Prečesto perem ruke da bih mogla da kažem koliko taj osjećaj mekoće može da potraje ali 100ml trenutno košta 3,5KM pa mislim da se isplati da probate.

Treći proizvod je krema za lice koja je namijenjena njezi suhe kože i nikako nije nešto što ja sa mješovito- masnom treba da probam tako da, pratite Facebook stranicu bloga i možda je baš vi osvojite.

Da li ste možda isprobale novu liniju ili tek planirate?
Mislim da je jako dobra ponuda obzirom kako je jeftino a stvarno proizvodi nisu za bacanje već jako iskoristivi u ovo hladno vrijeme... Laganije mazalice nas svakako čekaju čim malo ugrije.


You Might Also Like

8 komentari

  1. Kremu za ruke volim, a ovo drugo jos nisam isprobala :D Inače sve njihove kreme za ruke baš baš volim i koristim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ljubitelj mazanja ruku ali ova je stvarno OK, ima sve ono što druge kreme koje sam probala nisu imale a to je da ne ostavlja onaj ružni, masni osjećaj... Isto je i sa mlijekom za tijelo, preporučujem, ne vjerujem da ćeš se pokajati.

      Izbriši
  2. Planiram da uzmem kremu za ruke, probala sam je kod drugarice i odlicno mi hidrira ruke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mlijeko radi isto, ako budeš u prilici, probaj...

      Izbriši
  3. Svi pricaju o tome koliko je dobra ova linija. Imam kremu za ruke (skoro potrosenu) i narucujem losion ubrzo :D
    Novi post na http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/avon-glow-bronzer-perle-cetkica.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne rejva se bezveze :D odlični proizvodi, omjer cijene i kvalitete je baš za BRAVO AVON...

      Izbriši
  4. Ovaj miris mi je baš žestok. Ali zato se mažem sa istom linijom samo sa kakaom. Karakteristike su sve iste, samo miris drugačiji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhaa, biće da je moje čulo mirisa uništeno jer je meni ovo tako blag miris, uopšte ne osjetim ništa :O :( probala sam i kakao liniju, onaj puter za tijelo je fenomenalan!!!!

      Izbriši