Dr. Kozarev okoloočna gel- krema protiv bora

13.1.16

Da li je (pre)rano za antiage njegu sa 25 godina?

NE!
Štaviše, to je idealno vrijeme za početi razmišljati o proizvodima za prevenciju bora i borica  jer, bolje spriječiti nego liječiti. Naravno da sa 25 ne trebate nikakvo gruvanje botoksima i filerima ALI kad za to dođe vrijeme, svakako. Nisam protivnik estetske hirurgije, naprotiv, podržavam zahvate sve dok su u granici normalnog. Od ovih 25, barem 10 sam provela u borbi protiv bubuljica.

Čekaj, 10 GODINA je prošlo kako sam ja imala 15?!!
Ajmo ispočetka, ovo mi se nikako ne sviđa. 
Neću da me se svrsta u grupu "odrasli", dosadno je i moraš da radiš, budeš odgovoran i bla bla. :(

Uglavnom, svi proizvodi koje sam koristila i koje trenutno koristim bili su i  jesu posvećeni upravo tome; borba protiv masne T- zone, hidratacija suhih dijelova, borba protiv bubuljica, liječenje ožiljaka i slično. Isprobala sam tonu proizvoda i mogu reći, hvala Bogu i teta Brankinom melemu i maski od kojih je sve krenulo na bolje. Evo, već neke dvije godine ne vodim borbe i ne mučim muke sa bubuljicama, komedonima i sličnim. O tom procesu bih mogla seriju postova da napišem, nije baš u pitanju samo melem i maska ali da su ta dva proizvoda doprinijela trenutnom DOBROM stanju kože, definitivno jesu. Da se vratimo na ovo oko anti- age njege. Ovo su godine za razmišljanje upravo o tome; prebaciti se sa svih tih "mladalčkih" umivalica i kremica na nešto novo. Naravno da neće da stane na samo jednom proizvodu, čeka me isprobavanje i potraga za idealnom kombinacijom ali, tek sam počela. Za početak uvrstila sam hidratantniju dnevnu kremu i nešto jači proizvod za njegu okoloočnog područja...

Sasvim slučajno je došlo do toga da probam Dr. Kozarev proizvod.
Dr. Jasmina Kozarev je dermatolog iz Srbije koja se bavi laserskim vaskularnim procedurama, prva je u Srbiji koja je radila estetsko- laserske procedure i nehirurške zahvate a onda je odlučila i da pokrene svoju vlastitiu liniju preparativne kozmetike. Što se tiče dostupnosti kozmetike, prodaja ide čisto kataloški a tim koji to radi je informisan o svakom proizvodu da bi što bolje mogli da vam preporuče ono što bi najbolje moglo da vam odgovara. Ne, ja ne prodajem kozmetiku pa da pomislite da je ovo samopromocija, samo sam imala priliku da mi se ustupi na testiranje ovaj proizvod.


Ovo je moj prvi ali svakako ne i zadnji Dr.Kozarev proizvod ali isto tako, prva okoloočna krema koja bi trebala da spriječava nastanak bora. Do sada sam koristila one za hidrataciju, protiv otečenosti, za njegu itd tako da, sve faktore treba uzeti u obzir prije pisanja ali i čitanja recenzije. 


Kao što sam rekla, proizvodi su dostupni putem kataloške prodaje a ukoliko vas zanima da iste probate ili možda prodajete, javite se privatno pa da vas uputim na pravu adresu.

Uglavnom, kartonska kutija k'o kartonska kutija.
U sebi krije malu staklenu teglicu sa 15ml proizvoda a cijena u katalogu je cca. 23KM
Moooždaaa malkice i povisoka cijena obzirom da su proizvodi relativno novi na tržištu i da se o njima ne zna puno, ali opet, linija pravljena od iskusne doktorice, odnosno dermatologa.



Teglica poprilično teška sa OK plastičnim poklopcem koji je dovoljno čvrst da ne treba brinuti o tome da li će da se otvori u neseseru ili prilikom bilo kakve vrste transporta. Ono što mi se još sviđa je i ovaj "poklopčić" koji generalno volim na kremama kao dodatnu vrstu osiguranja da će proizvod ostati tu gdje jeste. 
E sad, struktura proizvoda je ono sa čim imam baš love- hate odnos. 
Nije ni kremast ni gelast, rekla bih više vodenasto- gelast i sa tim nikako na zelenu granu.
Iskreno mislim da ovo nije pravi način pakovanja ovakvog proizvoda jer, bilo da imate kratke ili duge nokte kao ja, jako je teško "zagrabiti" pravu količinu proizvoda... Puno bi bolje bilo da je pakovano u staklenu bočicu sa pumpicom ili klasične tubice jer ovako zaista pravi nered i po rukama i po kupatilu i ne možete nikako da "uzmete" koliko treba. Sa tim sam imala najviše poteškoća i moram reći da me to odbija... Ako zbog ičeg ne bih ponovila kupovinu onda je to definitivno pakovanje.

Kad jednom skontate koji vam je najbolji način korištenja proizvoda, onda je to skroz druga priča (ja sad malo teglicu okrenem u stranu pa "zahvatim" jagodicama prsta i nanesem).
Proizvod nema miris i bjeličaste je boje. Sviđa mi se što ne miriše, očekivala sam da će da bude nekako "medicinski" ali nije, i veliki plus za to. Kremu/ gel koristim naveče, prije spavanja i to tako što nanesem manju količinu na okoloočno područje, uključujući kapke i to sve do obrva. Prvo lagano utapkam a zatim kružnim pokretima umasiram.
 Rekla bih da ima nešto uljano u sastavu, tako mi se barem čini. 

Ujutro, NEMA masnih tragova, potpuno se upije i ono što ostaje je hidrirana i meka koža.
 Zaista, područje oko očiju mi nikada nije bilo mekše i zaglađenije kao posljednja dva mjeseca od kako koristim ovu gel- kremu. Razliku najviše primjetim na kapcima ali i području podočnjaka. Nažalost, genetski imam one napuhnute podočnjake na koje ništa osim hladne maske i dosta sna ne utiče ali od svih okoloočnih koje sam isprobala a koje su obećavale hidrataciju i mekšu koža, ova to jedino radi. Nema više zategnutosti i boja je ujednačenija. 
Pogodno za korištenje prije spavanja ali nije dobar prijatelj sa korektorima i podlogama osim ako prije šminkanja nemate vremena da se to malo "upije".

Da li djeluje na bore? Vidjećemo. Nastaviću sa korištenjem ovog proizvoda još mjesec dana nakon čega ću da kupim i probam nešto novo pa da uporedim. Iskreno, ne primjetim razliku osim ovoga što sam navela ali nisam ni očekivala... Ja sam se iskreno i nadala da će proizvod da ispuni moja očekivanja što se tiče mekše kože i hidriranosti. I jeste. U narednim mjesecima planiram isprobati još neke Dr.Kozarev proizvode o kojima ću takođe, u ovisnosti o tome kako se pokažu, pisati.


Da li ste možda probale ove proizvode? Ako da, kakva su vam iskustva i imate li možda preporuku šta sljedeće da probam a ako ne, da li izgleda kao nešto što bi kupile i probale u budućnosti?

You Might Also Like

6 komentari

  1. Nikad nije rano za anti age proizvode :D Nisam čula za ove kremice, al uvijek volim pročitati o nečem novom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To i ja mislim, bolje spriječiti nego liječiti :D

      Izbriši
  2. I ja imam 25 i tek u zadnje vrijeme razmišljam o tome da počnem kupovati kremice sa anti age efektom :P Ovu nisam probala ali se čini ok iii skupa bgm :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mmm pa da, ustvari nije toliko skupa koliko su ljudi skeptični prema visokoj cijeni relativno novog i nepoznatog proizvoda... Za sada se pokazala jako dobrom, još nisam nijednu probala koja ovako hidrira okoloočno područje (čak ni one koje su namijenjene isključivo tome)...

      Izbriši
  3. Bilo bi dobro kad bi napisala post o tome kako si uspijesno pobijedila napast zvanu akne.Svjestna si koliko mladih a i onih malo starijih muku muce s aknama.
    Za ovu kremu sam cula,ali mi je malko preskupa tako da istu necu kupiti.
    Puno pozzz:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Akne su skroz druga priča, ja sam imala problema sa bubuljicama... Akne su već dijagnoza koja treba liječenje ali mogla bih da napišem post o stvarima i proizvodima koji su meni pomogli, nije loša ideja. Hvala na prijedlogu :)

      Izbriši