Artdeco puder u kamenu

8.7.13

Ovo je prvi Artdeco proizvod koji posjedujem i zadovoljna sam. Ne znam zašto uvijek zaobilazim tu policu kad gledam kozmetiku.
Obratiću malo više pažnju u budućnosti.
Kad smo kod toga ni ovo nisam kupila u drogeriji nego od jedne djevojke koja često ima super povoljnu šminku koju nabavlja negdje u Njemačkoj. Ovaj puder je bio samo 8KM. Naravno da ću da probam :D

Dolazi u crnoj kutiji na kojoj nalazite ukratko objašnjenje proizvoda, sastav te informaciju da možete da kupite „punjenje“ kad potrošite jedno pakovanje. Punjenje nisam vidjela, vjerovatno je povoljnije nego kad se uzima originalno pakovanje. Imam nijansu 3 koja mi je presvijetla za ljetni period ali za zimu je savršen. Izvinite jer nemam slike netaknutog, nekorištenog proizvoda ali stari laptop sa slikama je kući, koristim drugi na kojem nema ništa. Pakovanje ima i spužvicu te je super što ima i ogledalce. Spužvica i nije nešto što koristi, više je tu da bude prepreka puderu i ogledalu. Plastika u kojoj dolazi puder je zbilja čvrsta, meni je do sad ispadao makar 10 puta i svaki put kad pomislim da je uništen, otvorim i iznenadim se kad vidim da je kao nov. Malo se trusi, ali četkom za puder ćete „zagrabiti“ baš onoliko koliko je potrebno. 
Neutralnog mirisa, ništa nećete osjetiti osim zadovoljstva kad ga nanesete na lice. Ne nosim ga samog, nikad nisam shvatala da neko može da koristi puder u kamenu tako ali očigledno može. Zavidim svim curama sa savršenom kožom koje puder u bilo kom obliku stavljaju samo u posebnim prilikama :DSa različitim tečnim podlogama se različito ponaša pa tako sa Bourjois 123 i MaxFactor FF 3u1 puder matira i do 4h dok sa Shiseido  Sun protection, Max Factor CC kremom i Avon Luxe puderom koji imaju dewy finish gubi bitku jer nestaje nakon 2h. Akoooo i toliko, naročito dnevna varijanta i ljeti. Spužvica koja dođe sa njim je OK baš u tim slučajevima kad ste vani pa možete da „popravite situaciju“ ali suludo je  svakih 20ak minuta stavljati puder za matiranje, čisto gubljenje vremena. Topimo se mi a ne šminka :D

Za ovo koliko sam ga platila je solidan ali ipak ne može da zamjeni Manhattan loose powder, to je moj HG puder za matiranje jer čak i nakon nekoliko sati ispod tog pudera nema masnoće jednostavno savršeno radi posao. Nisam primjetila da je komedogen i izgleda super, totalno elegantno pakovanje sa praktičnim ogledalom. Jeste probale ovaj kompaktni puder i da li postoji neki Artdeco proizvod koji bi mi preporučile da probam ? 


You Might Also Like

18 komentari