Bourjois, City Radiance puder

28.3.16

City Radiance i ja smo se prvo neko vrijeme gledali.
Malo sam se nabacivala ja njemu, malo on meni... Koketirali smo više od mjesec dana i onda je došlo vrijeme za ozbiljnije upoznavanje. Na samom početku sam mislila da je to još jedna greška u nizu i da jednostavno ne ide, bili smo previše različiti da bi se složili...


O Bourjois Air Mat sam već pisala. U postu je sve rečeno, nema potrebe ništa ni dodati ni oduzeti, za sada je savršeno dobar i kupovaću ga sve dok bude tako. Moj HG proizvod kad su puderi u pitanju. 

Bourjois City radiance puder je posljednje što smo dobili od ove kozmetičke kuće kada su u pitanju tečne podloge.  Naravno, izbacili su i korektor u ovoj liniji ali isti još uvijek nisam isprobala (imam 3 tečna, i 6 kremastih, za života ih ne mogu potrošiti). Ima SPF 30 i obećava "zdrav i svjež izgled kože"



Pakovanje je kao i kod Air mat pudera, klasična tubica u kojoj dobijete 30ml proizvoda po cijeni od cca.25KM. To su generalno cijene kada su u pitanju Bourjois puderi i na njih smo nekako svi navikli. 
Naravno, kao i uvijek, plus ide na ove zaštite na tubicama,
 NEMA ISPROBAVANJA PROIZVODA UKOLIKO NIJE TESTER.

 I tačka. 
Držite prste podalje!

I Air Mat i City radiance mi odgovaraju u istim nijansama, 03- light beige.
Sve nijanse dostupne na našem tržištu su mahom neutralnog i toplijeg podtona pa tako i ova.
Na osnovu AirMat, City radiance je za pola nijanse ipak svijetliji i neutralniji.


Ima kremastu i gustu strukturu i pomalo jači miris koji se duže zadržava i osjeti na licu.
Miris kao takav nije napadan ali postoje djevojke koje ne vole i imaju jako osjetljivo čulo njuha pa nije loše spomenuti. Na mom licu nije izazvao nikakve iritacije niti začepljenje pora.

Prekrivanje je srednje jako, sitne flekice i nepravilnosti će uspješno maskirati ali za sve ostalo će biti potreban korektor. Naročito kada su u pitanju podočnjaci i to bilo koje vrste. 
Licu zaista daje svjež i odmoran izgled. Suši se polumat što je još jedna prednost, nije previše dewy. Nije nadogradiv, drugi sloj će da baš napravi neuredni, cakey izgled tako da to ne preporučujem.
Mislim da bi najbolje odgovarao djevojkama koje imaju normalnu do mješovitu kožu lica, ove sa masnim obavezno da izbjegavaju, neće upaliti. I sa masnih dijelova T- zone se gubi prije nego sa ostatka lica, naročito sa nosa. Takođe, mislim da ne bi odgovarao ni vama koje imate suhu kožu, mogao bi da se skuplja u ćoškovima oko nosa ili u području očiju. 


Ja već neko vrijeme koristim Eveline dnevnu kremu za hidrataciju kože i iako se ispostavila kao dobra za njegu i ne izaziva nikakve probleme, ipak je pala na testu podloge za ovaj puder.
Zašto? Zato što sve vrijeme dok sam koristila tu dnevnu kremu i ovaj puder, pizdila sam.
Jednostavno nije "sjedao" na kožu i konstantno sam osjećala neku težinu kad ga nosim.Činilo se da se ne suši i da će svaki tren da se makne ukoliko rukom dodirnem lice.

A onda sam prešla na drugu kremu; Eveline, opet ali druga linija.
Pisaću o obe u nekom od narednih postova. 
Sa promjenom kreme počinje sva ljepota i ljubav City radianca i mene. 
Više "ne čuči" na licu, ne smeta, nema neugodnog osjećaja. Sa svojim srednjim prekrivanjem i formulom koja treba da zaglađuje i daje blistavost, zaista to radi. Ne mogu da nađem neku zammjerku osim, kao i kod svakog pudera, voljela bih da malo jače prekriva ali to čak i ne može da se uzme kao mana budući da to i ne obećava. Ali, ono kako su ga predstavili, to je to. 

Malu prednost dajem Air Matu zbog mat završetka, duže traje na licu i bolje prekriva ali mogu čvrsto ruku pod ruku na prvo mjesto, barem kad je moj neseser u pitanju.

Ostaje još da probam i korektor iz ove linije koji ću, NARAVNO kupiti.

O tome koliko volim Bourjois pudere najbolje govore sljedeći linkovi i
 dosadašanje recenzije o isprobanom;











You Might Also Like

2 komentari

  1. Korektor je odličan, barem meni.. A puder nisam isprobala jer imam ih stvarno previše, al me uvijek mami sve od Bourjois da probam.. Ma da na kraju se uvijek vratim voljenom Healthy mixu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Korektor moram da probam... Trenutno od svih koje imam NYX HD donekle ispunjava "zadatke" iako imam ružne i dosadne kesice kojima malo šta može da pomogne. :(
      Mislim da se za puder nećeš pokajati, ne postojiiii previše :P

      Izbriši