Manhattan SOFT MAT LOOSE POWDER

6.9.12



Ovu sliku sam maznula sa neta a sve ostale su moje :)
Cijelo ljeto sam koristila Becollino dječiji puder koji mi je tako divno matirao lice i sprječavao znojenje i divno miriše.Pravi bebi miris . Iako imam i Essence fix&matte translucent puder nisam mogla da odolim a da ne probam i još neki pored toga. Essence je odličan,nemam zamjerke.Svoj posao obavlja korektno,cijena je prihvaltjiva,količina kao i činjenica da je translucent pa odgovara i svijetlim i tamnim djevojkama.
Međutim,prvo mjesto preuzima MANHATTAN SOFT MAT LOOSE POWDER koji mi je držao punih 6 sati bez da izviri i sekunda sjaja u T- ZONI.Nakon 2 sata provedena u autu,2 na promociji knjige i 2 na večeri kad sam se pogledala nisam mogla da vjerujem.Iako sam imala osjećaj da se sjajim kao pačje jaje iznenadila sam se . Da,kad sam dodirnula svoj nos osjetila sam da se T-ZONA ipak masti i da je najbolje višak otkloniti papirićima i dodati novi sloj ali sve dok nisam dodirnula nos prstima to se nije primjetilo.
 Kupljen u DMu,cijena 12,7KM za 20g proizvoda . Dolazi u dvije nijanse natural i beige a ja ovako svijetla i žuta kakva jesam uzela sam natural i nisam pogriješila. Odlično surađuje sa Misshom M PC21 kao i sa Bourjois HM 52,stapa se sa kožom,matira,fiksira i dodatno prekriva sve nesavršenosti lica. Ima čak i ugodan miris ( a jedina zamjerka Essencu bi i mogao da bude miris koji mi se nekad tako zna uvuć' u nos da kišem ).Dolazi sa spužvicom koju ne preporučujem da koristite osim možda za područje ispod očiju jer se super može utapkati bez da se uvlači u sitne borice (a ja ih nažalost već imam ).
 E da,i nije loša spužvica za prekrivanje i matiranje ako imate neku bubuljicu,to nikako ne smijem zaboraviti .
Pakovanje kao i Essence sa naljepnicom preko rupica iz kojih izlazi puder.Sa Essencom za pogriješila što sam skinula to tako da sam sad otvorila onoliko koliko je dovoljno da istresem puder u poklopac a onda uzimam četkom i nanosim na lice. Ne mogu da dovoljno nahvalim ovaj proizvod :D činjenica da matira moju užasno napornu masnu T-ZONU 6 sati je i više nego zadovoljavajuća . Essence to uspjeva neka 3,eventualno 4 h nakon čega moram da upijem višak sjaja pa dodam novi sloj a to zna biti užasno naporno tako da se onda držim samo listića koji lakše staju u torbu.
Toplo preporučujem ovaj puder . Ocjena,sjedi 5 ! 

:D





 Ovaj put moj telefončić je baš surađivao i uhvatila sam boju baš onako kako zbilja izgleda. 


Kako već mjesec dana razmišljam o tome koji set novih četki da kupim desilo se to da mi se ona za puder u potpunosti raspala jer je nisam pravilno sušila ( da,da,tako mi i treba ) . I dalje ne mogu da se odlučim za novi set a i kako sam ostala bze četke za puder morala sam se snalaziti . U Sanskom Mostu nema DMa,samo CM pa sam trknula i kupila ovaj kabuki ( OVNAK,inače proizvođač Kina ) koja je preloša i zbilja moram da požurim sa novim setom . Poprilično velika četka koja se linjala dok sam je prala da sam mislila da će sve dlake da odu. I puštala je ne crnu već plavu boju :S ovo mi je zbilja privremena opcija .
Vidjela sam ELF set ( takođe privremeno jer sam odlučila da kupujem Sigmu,Mac i Real Techniques jednu po jednu ) pa me zanima je l' ima neko iskustva sa njima i koliko dugo se čeka na narudžbe sa ELFa ? :)



You Might Also Like

29 komentari