Olay noćna krema za normalnu,suhu i masnu kožu

2.9.12


U prethodnom postu pisala o Olay toniranoj kremi koju sam kupila zajedno sa ovom noćnom na akciji u CMu i platila 12,5 KM :) Tonirana krema mi nije trebala,proslijedila sam je mami ali sam se baš,baš,baš nadala da će ova krema da bude dobra ( iako je za sve tipove kože ) .
Koristim već neko vrijeme Olay fluid za masnu kožu kao podlogu za pudere/BB kreme jer jako dobro matira. Što se tiče ove kreme,dolazi u maloj,slatkoj kutiji i to u pakovanju od 50 ml. 
Realno,noćna/dnevna mi nikad nije igralo ulogu jer sam u fazonu da koža ne zna spavam li ili ne spavam :P 
Međutim,ova i može da bude samo noćna.Ima jako blag miris,i teksturom me podsjeća na fluid jer je,kako da se pravilno izrazim ... " sočna " ( bosanska verzija ove reklame,sočno i moćno :D ).
Da li sam zadovoljna ? I ne baš ! :/ koristim je nekoliko dana i nakon svakog nanošenja ostavlja neki čudan osjećaj na licu. Na prvo mazanje je jako hidratantna međutim nikako da se upije . 
Upravo je sad imam na licu i osjećam se " prljavo " ... kao da danima nisam prala lice. Nije uspjela da se upije ni tokom cijele noći pa i ujutro kad se probudim i dalje imam taj odvranti osjećaj na licu,međutiiiiim nakon što se umijem,i očistim lice ( mislite da ću je sad pohvaliti,jelda ? ) tek onda nastaju muke i jedini način da se otarasim tog osjećaja je da očistim lice micelarnom a onda stavljam fluid koji se definitivno pokazao boljim od ove noćne kreme . Pokajala sam se što sam je kupila al' šta ću kad sam popustoholičar i nisam mogla da odolim . Proslijediću je nekome kome će možda i odgovarati,meni,NAŽALOST,nikako . 
Stvarno mi je dosadila potraga za dobrom hidratantnom kremom za mješovitu kožu 
jer godinama se patim i nikako da " ubodem " . 
Od Avene kremica koje koštaju i 50ak KM pa do ovih drogerijskih od 10ak - NIŠTA,nada,njet,zero :( 
Sledeća na spisku je Avon krema za mješovitu kožu koja bi trebala da 
" njeguje suha područja i matira T - zonu " pa ćemo i to čudo da vidimo :D

Preporučujem li je ? Hmm,pa za 12,5 KM nećete nigdje naći i toniranu i noćnu kremu pa svakako preporučujem da probate pa makar poklonile kao i ja mada se nikad ne zna,to što je moja koža naporno mješovita i zahtjevna ne znači da nekom drugom neće odgovarati ;)


You Might Also Like

17 komentari